Bărbatul atacat cu pietre ieri la Râmnicu Sărat de romii din cartierul Zidari este un fost fotbalist al echipei Unirea Focșani. El se numește Liviu Lazăr și în prezent deține o casă de amanet pe Bulevardul Unirii din Focșani. Liviu Lazăr, zis Jair are o decizie definitivă a instanței prin care poate intra în posesia casei familiei Ion din Râmnicu Sărat în contul unui împrumut de 75.000 de euro dovedit printr-o chitanță autentificată la notariat. Proprietarii casei s-au plâns că suma împrumutată de la Jair a fost mult mai mică dar dobânzile impuse de acesta au făcut ca datoria finală să ajungă la 75.000 de euro. Se pare că suma împrumutată inițial de Marian Ion de la focșăneanul Liviu Lazăr a fost de doar 10.000 de euro.
Cu toate acestea, Judecătoria Râmnicu Sărat a admis în primăvara anului trecut cererea lui Liviu Lazăr de încuviințare a executării silite însă decizia magistraților de la Râmnicu Sărat a fost desființată de Tribunalul Buzău în luna iunie 2011 în urma recursului formulat de Marian Ion. Astfel, chiar dacă inițial Lazăr a avut câștig de cauză magistrații Tribunalului Buzău au admis recursul și au permis familiei Ion să rămână în locuința din cartierul Zidari. În luna septembrie a acestui an executorul judecătoresc Alexandru Ailincăi a cerut o nouă încuviințare de executare silită căreia judecătoria i-a dat curs și în baza căreia ieri, atât Liviu Lazăr cât și Alexandru Ailincăi au mers la locuința familiei Ion pentru a-i evacua. În prezent, pe rolul instanțelor de judecată buzoiene se mai află două contestații la decizia de executare silită. Una la Judecătoria Râmnicu Sărat depusă de Anca Gemona Ion, soția lui Marian Ion care are termen de judecată săptămâna viitoare și o alta depusă de Marian Ion în luna octombrie 2011, aflată în stadiul de recurs, care se va judeca pe data de 23 noiembrie.
Ciprian STERIAN

Citește și: Război cu pietre în plină stradă, la Râmnicu Sărat. Un executor judecătoresc și un cămătar, pe punctul de a fi linșați de romii din cartierul Zidari 

21 de persoane, identificate de poliţişti, ca fiind cele care au provocat războiul din cartierul râmnicean Zidari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.