Vineri dimineață, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară în orașul Pantelimon, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău.

Activitatea s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău. Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 05 octombrie a.c., de către un buzoian de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.Este vorba despre furtul sumei de 40.000 de lei din autospeciala restaurantului Taverna Buzoiană, furt comis în timp ce mașina era parcată pe bulevardul Unirii

Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 48 de ani din orașul Pantelimon. Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a buzoianului suma de 40.000 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ.

În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto și bani (10.000 lei și 400 euro). A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzăupentru continuarea cercetărilor.

Față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Astăzi, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și polițiști de la Poliția orașului Pantelimon.

 

POLIȚIȘTII BUZOIENI ATENȚIONEAZĂ!

 Pe lângă pagubele semnificative cauzate de astfel de infracţiuni, în toate situaţiile se adaugă şi timpul pe care părţile vătămate îl irosesc pentru redobândirea documentelor furate.

Poliţiştii buzoieni le recomandă tuturor cetăţenilor care deţin autoturisme, conducătorilor auto şi pasagerilor să evite lăsarea în autoturism a unor bunuri, la vedere, care îi pot tenta pe infractori.

Totodată, la coborârea din maşină să verifice dacă au închis geamurile şi dacă au asigurat portierele, chiar dacă se îndepărtează pentru câteva minute de autoturism.

De asemenea, dacă au montat pe autoturism un sistem de alarmă este bine să-l folosească de fiecare dată când coboară din maşină.

Pe timpul nopţii este bine ca, în măsura posibilităţii, să lăsaţi maşina într-un loc iluminat şi nu în zone întunecate,  ferite de vederea trecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.