alunecarialunecare
Au căzut ploi cu nemiluita în ultimele zile ceea ce a generat un val de alunecări de teren în județul Buzău. La Pardoși, două case au fost distruse, fără ca cineva să mai poată locui acolo, de asemenea, drumuri, poduri și podețe au fost puse la pământ.
Și la Mânzălești, bilanțul ploilor este dramatic. Iată un bilanț întocmit
Iată un bilanț al autorităților în urma ploilor din ultimele zile:

”În data de 06.04.2015, comisia formată din reprezentanţi din cadrul: Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, Consiliului Judeţean Buzău, Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, s-au deplasat în comuna Pardoşi, unde în prezenţa membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Pardoşi, au constatat următoarele:

Satul Pardoşi
– în punctul „Chinţoiu” s-a reactivat alunecarea de teren pe o lungime de aproximativ 300m şi lăţime de 200m care a afectat, prin depunerea unei mase de pământ, drumul judeţean DJ 220 între Km 64+300 – 64+500. Circulaţia auto în zona afectată este întreruptă.
– pe drumul judeţean DJ 220, la intersecţia dintre localităţile Pardoşi şi Buda, s-a produs demufarea podeţului tubular şi o tasare a părţii carosabile pe o lungime de 10 m şi o diferenţă de nivel 40-50 cm. Circulaţia auto a fost întreruptă. Ca măsură de primă intervenţie, administratorul drumului, Consiliul Judeţean Buzău a intervenit cu utilaje pentru redarea circulaţiei auto provizoriu.

Satul Costomiru
* S-a produs o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 200m şi lăţime de 120m care a afectat două locuinţe, una dintre acestea fiind avariată prin apariţie de fisuri şi crăpături pronunţate, iar cealaltă fiind parţial distrusă. Ambele locuinţe nu mai poate fi locuite şi se impune reconstrucţia pe un alt amplasament.
– în aceeaşi zonă a fost afectat pe o lungime de aproximativ 30 m. prin depunerea unei mase de pământ şi drumul sătesc, care face accesul spre 7 gospodării.
* S-a produs o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 100m şi lăţime de 40m care a afectat anexele (grajdul) unei gospodării prin înclinarea pereţilor şi formarea unei adâncituri în pardoseală.

Satul Valea Şchiopului
– drumul comunal DC 117, care face legătura între DJ 220 şi sat Valea Şchiopului, a fost colmatat pe o lungime de aproximativ 200 m în zona podeţului tubular (Ø 800cm) peste pârâul Cîlnău.
– s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 200m care a afectat drumul sătesc Valea Şchiopului-Chiperu.

Satul Valea Lui Lalu
– s-a reactivat alunecarea de teren din dreptul bisericii şi cimitirului sătesc care a afectat 7 morminte.

Tot în data de 06.04.2015, grupa operativă formată din reprezentanţi din cadrul: Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, Consiliului Judeţean Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău s-au deplasat în comuna Mânzăleşti, unde în prezenţa membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mânzăleşti, a constatat următoarele:

A fost afectat Drumul Judeţean DJ 102 F ce face legătura între comuna Chiliile şi comuna Mânzăleşti:

– la Km 29 + 400, de o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 7000 mp., fapt ce a dus la formarea unui prag cu o adancime de aproximativ 2,5 m, pe toată lăţimea drumului, a fost afectat şi podeţul tubular. Drumul este închis circulaţiei publice .
– la km 30+400, din cauza alunecării de teren de aproximativ 3500 mp, s-a format un prag de adâncime aproximativ 15 cm pe toată lăţimea drumului şi o lungime de 10 m. fapt ce a dus la îngustarea părţii carosabile. În zonă circulaţia se desfăşoară cu dificultate
– de la km 29+400 la km 31+500 circulaţia este îngreunată datorită făgaşelor formate pe partea carosabilă.

Având în vedere aspectele constatate în cele două locaţii, s-au luat următoarele măsuri:
– semnalizarea corespunzătoare şi executarea de lucrări pentru refacerea porţiunilor de drum judeţean, comunal şi sătesc afectate, de către administratorul drumului respectiv;
– luarea măsurilor legale privind strămutarea mormintelor afectate şi consolidarea zonei în care s-a produs alunecarea de teren de la cimitir şi biserică;
– monitorizarea permanentă a situaţiei de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Pardoşi şi Chiliile, precum şi raportarea către I.S.U Buzău a modificărilor apărute”, se arată în comunicatul remis marți de ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.