Încă o contestație a președintelui Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu,  a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Este vorba despre aceeași contestație formulată împotriva afișelor candidatului USL, Marian Cristinel Bîgiu, pe care Biroul Electoral Județean a respins-o săptămâna trecută cu majoritate de voturi. Considerând că decizia Biroului Electoral Județean nu este cea corectă, Victor Mocanu s-a adresat mai departe Biroului Electoral Central,  care a declarat ilegale afișele cu sintagma „susținut de PSD” și l-a obligat să le retragă, lucru care nu s-a întâmplat nici până astăzi.
Ca și în urmă cu o săptămână, doar un singur membru din cei 17 a considerat întemeiată contestația lui Victor Mocanu, toți ceilalți 16 membri între care 7 judecători respingând contestația ca nefondată. Practic, cei 16 mebri ai Biroului Electoral Central au considerat că, prin acțiunea sa, Victor Mocanu contestă de fapt sigla USL, cea care cuprinde atât sigla PSD cât și pe cea a PNL+PC, iar acest lucru nu mai este posibil, sigla USL fiind deja aprobat. Prin urmare, afișele lui Marian Cristinel Bîgiu, candidatul USL la președinția Consiliului Județean sunt perfect legale, ceea ce nu se poate spune și despre afișele lui Victor Mocanu ce se găsesc încă pe raza județului Buzău.
De cealaltă parte, contestația depusă de candidatul USL la șefia Consiliului Județean la Biroul Electoral Județean împotriva afișelor în care primarul Constantin Boșcodeală apare alături de sintagma „Nu-l susțin pe Bîgiu!” a fost admisă, urmând ca atât hotărârea cât și motivarea să fie publicate în cursul zilei de mâine.
Vezi aici decizia Biroului Electoral Central !
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.