Biroul Electoral Judeţean Buzău a răspuns astăzi cererii Partidului Democrat Liberal de a suspenda alegerile în tot judeţul Buzău cu precizarea că o astfel de situaţie nu este prevăzută în lege.
Conform reprezentanților Biroului Electoral Județean scrutinul poate fi suspendat doar punctual, la decizia preşedintelui secţiei de votare unde s-ar îregistra incidente.
Potrivit unui comunicat de presă remis duminică de BEJ Buzău, la cererea PDL de a suspenda alegerile până la soluţionarea plângerilor împotriva preşedinţilor care nu au respectat legea și au plecat acasă cu ștampila de control a secției de votare, răspunsul este acela că „suspendarea este reglementată numai pentru operaţiunile de votare, putând fi decisă de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, neputâd fi suspendate alegerile din întreaga circumscripţie”.
Astăzi dimineață Organizația Județeană a PDL Buzău a solicitat Biroului Electoral Central și Biroului Electoral Județean de Circumscripție Buzău suspendare alegerilor în județ. Motivul invocat de democrat-liberalii buzoieni ar fi acela că organele statului nu au acționat așa cum ar fi trebuit în cursul serii trecute când mai mulți președinți de secții de votare au plecat cu ștampila de constrol acasă. Conform cererii depuse de PDL alegerile ar trebui suspendat epână când organele abilitate vor putea da un răspuns cu privire la motivul refuzului anumitor președinți de secții de votare de a lăsa ștampila de control sigilată în interiorul secțiilor de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.