Bogdan Dragomir, militarul de 26 de ani din Maxenu, rănit în Afganistan în atacul în care au murit doi militar, de asemenea, din Buzău, a fost vizitat în spital de ministrul Apărării Mihnea Motoc. Buzoianul este internat încă de săptămâna trecută în Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, fiind în stare stabile. Ministrul Motoc i-a înmânat buzoianului medalia conferită de preşedintele Iohannis, precum şi un stilou şi o scrisoare din partea premierului Dacian Cioloş.

”Am trăit în această dimineață, la Centrul Medical Regional Landstuhl, unul din cele mai însuflețitoare momente din viață. L-am văzut și am avut o discuție chiar foarte alertă cu proaspătul sergent major Bogdan Dragomir, bravul nostru militar care a supraviețuit din schimbul de focuri de sâmbăta trecută de la Kandahar. L-am găsit foarte bine, recuperează repede și este extrem de bine tratat și îngrijit. Am fost onorat să îi înmânez Medalia atestând Ordinul ce i-a fost conferit de Președintele României Klaus Iohannis, o scrisoare personală și un stilou din partea Primului Ministru Dacian Ciolos, precum și să transmit urările de bine pe care domniile lor m-au însărcinat să le comunic. Mulțumesc în mod deosebit comandantului Spitalului, James Laterza și domnului Jeffrey Frazier, pentru atenta și sensibila îndrumare a îngrijirilor acordate militarului nostru și apreciez profesionalismul și atenția manifestată de întreg personalul de la Landstuhl. Bogdan Dragomir e acolo în condiții cât se poate de apropiate de casă. Îl așteptăm însă cât mai grabnic acasă cu adevărat și gata de acțiune”, a scris pe facebook ministrul Apărării Mihnea Motoc.

Militarii buzoieni Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost ucişi, iar Bogdan Dragomir a fost rănit, pe 7 mai, în Afganistan. Indivizi care purtau uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar. Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintat post mortem în gradul de sublocotenent şi au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis. Ei vor fi declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. De asemenea, două străzi din Buzău le vor purta numele celor doi bravi militari.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua aveți nevoie de finanțare pentru casa ta, pentru afaceri, pentru achiziționarea de mașini, pentru a cumpăra motocicleta, pentru a crea propria afacere, pentru mai multe nevoile dvs. îndoială personale. Noi oferim credite personale variind de la 2.000 € la 800.000 €, cu o rată a dobânzii nominală de 2%, indiferent de suma pentru oricine capabil de a rambursa
    și cu condițiile care fac dvs. de
    vie.Pour toți oamenii care au nevoie urgentă ne pot contacta
    prin adăugarea de aplicație de pe Facebook sau prin e-mail.
    E-mail: rosellaantonio241@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.