PSD fost declarați câștigătorii alegerilor în urma sondajului efectuat la ieșirea de urne la nivel național dar cu toate acestea social-democrații buzoieni au fost rezervați în ceea ce privește rezultatul oficial al voturilor. Totuși, liderii PSD Buzău  s-au declarat convinși că partidul din care fac parte ar trebui să aibă dreptul de a nominaliza premierul și de a forma Guvernul.

„În seara aceasta vedem niște prime cifre care dau drept câștigător Partidul Social Democrat. Este un rezultat pe care l-am așteptat, este un rezultat pe care Partidul Social Democrat, în urma reformelor și schimbărilor pe care le-a propus, le-a meritat, iar în acest moment suntem în situația, chiar dacă vor veni și voturile din diaspora, proporțional alocate, credem că Partidul Social Democrat va rămâne în continuare pe primul loc. Suntem în măsura în care putem solicita să ni se dea nominalizarea de prim-ministru, astfel încât prima propunere și prima încercare de a construi majoritate să vină din partea Partidului Social Democrat. Alegătorii au penalizat un an de eșecuri pe toată linia, și sanitare și economice, din toate punctele de vedere: al calității vieții, al școlilor, al educației. În acest moment, cei trei ani de guvernare a Partidului Social Democrat, care au arătat capacitatea acestui partid de a duce țara înainte, vor trebui continuați cu un nou guvern, cu un nou program pentru România”, a spus Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD Buzău.

La rândul său primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a declarant că PSD este singurul partid care are experiența necesară  și profesioniștii pentru a debloca țara.

„Partidul Social Democrat este singurul partid care are și experiența și profesioniștii pentru a debloca țara și a reuși să obțină reîntoarcerea pe calea cea bună. Acest guvern (liberal, n.r.) a demonstrat într-un an de zile, chiar în această situație deosebită, a pandemiei, că nu știe să facă aproape nimic, s-a împrumutat enorm, 120 miliarde de euro, iar la Buzău a blocat acest proiect minunat, Banca de Gene a României. Sper ca buzoienii să fi contribuit substanțial la acest câștig; aștept cu încredere rezultatele atât din municipiul Buzău, cât și din județul Buzău”, a spus primarul Constantin Toma.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a declarat că PSD Buzău va ieși cu siguranță câștigător, poate chiar cu cel mai bun rezultat din țară și a ținut să mulțumească cetățenilor care au ales să vină la vot.

„Vreau să mulțumesc cetățenilor care s-au prezentat la vot; lucrurile importante le-au spus colegii mei. Practic, noi avem în seara aceasta un optimism ponderat, pentru că Partidul Social Democrat cred că este singurul partid care are oameni cerebrali; într-adevăr, la exit poll suntem pe primul loc, iar dacă vorbim despre județul Buzău cu siguranță – știți că eu, de regulă, nu vreau să fac aprecieri sau să îmi dau cu presupusul – vom fi, dacă nu prima organizație județeană ca și rezultat, cel puțin pe locul doi pe țară. Eu întrevăd, și vă rog să rețineți această declarație a mea, că Partidul Social Democrat va avea cinci deputați în noua legislatură și doi senatori, iar restul se vor duce la alte partide. Sunt ferm convins că oamenii care vor reprezenta PSD Buzău în Parlamentul României sunt oamenii locului, sunt buzoieni care știu toate realitățile județului Buzău, sunt oameni cu experiență, sunt oameni care au probat în activitățile lor profesionale, deci, cu siguranță, Buzăul va avea de câștigat. Încă o dată, mulțumesc buzoienilor pentru normalitate, și nu cum spun alții, adevărata normalitate s-a produs astăzi când românii au știut ce să voteze și au votat, într-adevăr, un partid românesc care are grijă de tradițiile României, de prezentul și de viitorul României”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Și fostul europarlamentar Andi Cristea, câștigător al unui mandate de deputat pe listele PSD Buzău  a ținut să remarce performanța partidului în doar 11 luni de când acesta este condus de buzoianul Marcel Ciolacu: „Vreau să vă reamintesc faptul că, la începutul anului, Partidul Social Democrat se bucura de încrederea a doar 16-17 la sută din electorat, după pierderea alegerilor prezidențiale. Unsprezece luni mai târziu, astăzi, Partidul Social Democrat, nu doar a câștigat alegerile, dar și-a dublat scorul. Aceasta se datorează în primul rând domnului președinte Marcel Ciolacu, eforturilor sale, împreună cu echipa de conducere a Partidului Social Democrat, de a duce partidul pe calea reformei, și astăzi avem un prim semnal că lucrurile pe care le-am făcut au fost bine gândite. Și suntem încrezători că nominalizarea primului ministru va veni din tabăra noastră. De asemenea, vreau să spun că indiferent de ce se va întâmpla la nivel central, împreună cu toată echipa de aleși în Parlament, vom continua să ne batem pentru proiectele municipalității, pentru proiectele Buzăului, fie că vorbim de oraș, ie că vorbim de județ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.