Bugetul municipiului Buzău a fost aprobat ieri de consilierii locali municipali în cadrul unei ședințe extraordinare. Deși în 2012 suma ce trebuie împărțită la nivelul municipiului Buzău este aceeași cu cea din anul trecut, ea nu este nici pe departe îndestulătoare față de cheltuielile pe care le are municipalitatea. Mare parte din sumă va merge la subvenția la energie termică iar celelalte servicii publice rămân cu bani mai puțini. Alte capitole la care municipalitatea prevede că vor apărea problemele sunt funcționarea școlilor sau plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora.
„Deși s-a spus că prin transferul de la bugetul de stat funcționarea școlilor va fi acoperită, suma pe care o are municipiul Buzău calculată conform prețului pe elev este de doar 71 de miliarde de lei vechi. Municipalitatea a cheltuit anul trecut doar pentru funcționarea școlilor 208 miliarde, ceea ce înseamnă că din banii transferați de la bugetul de stat nu se poate asigura în totalitate nici măcar încălzirea și iluminatul” a precizat primarul, Constantin Boșcodeală.
Un alt capitol deficitar în ceea ce privește alocările de la bugetul de stat este, la fel ca în ultimii doi ani, plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora.
„Suma lunară necesară pentru această categorie este de aproape 6 miliarde de lei lunar. Aceste sume nu sunt asigurate prin bugetul de stat și, ca întotdeauna, atenționăm instituțiile abilitate că tocmai persoanelor cu cele mai mari probleme în viață nu li se asigură drepturile prevăzute de lege”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

Deși banii colectați la buget de către municipiul Buzău sunt într-un cuantum suficient cât să permită onorarea tuturor cheltuielor nesesare, primarul Constantin Boșcodeală nu este nici pe departe mulțumit de bugetul adoptat ieri. Ediul șef buzoian este de părere că dacă banii colectați la buget de către municipalitate s-ar întoarce la Buzău și nu ar fi folosiți de Guvern pentru plata altor investiții, atunci bani ar fi mai mult decât suficienți pentru toate serviciile pe care Primăria trebuie să le achite.
„Dacă banii făcuți pe raza municipiului Buzău ar rămâne aici și nu ar fi luați de Guvern și folosiți pentru telegondole sau alte minunății, atunci municipalitatea ar avea bani suficienți pentru toate serviciile subvenționate de Primarie. Eu sunt nemulțumit că de fiecare dată trebuie să scad din bugetele alocate drumurilor, spațiilor verzi și salubrității exact de acolo de unde lumea așteaptă să vadă că Primăria mișcă ceva”, a încheiat primarul Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Exact domnule primar, de la drumuri si spatii verzi, de unde pot ajunge mai usor si bani in buzunarele personale. Niciodata nu ajung banii alocati, pentru ca nu stiti cum sa mai furati pentru voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.