Nicolae OITA

Bulibașa romilor din localitatea Calvini, una dintre cele mai mari astfel de comunități din județ, Neculai Oiță, zis Ceaușel, a primit o lovitură grea din partea justiției. Omul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce era să bage în pământ un consătean. Victima lui Oiță a fost un bărbat care a fost lovit cu o greblă în cap, lovitura extrem de dură trimițându-l direct într-un spital din Capitală, unde a rămas internat săptămâni întregi, fără ca medicii să se poată pronunța multă vreme asupra evoluției sale.
Sentința dată de Tribunalul Buzău, de condamnare a lui Ceaușel la doi ani de închisoare cu executare, nu este însă definitivă, ea fiind deja atacată de inculpat la Curtea de Apel Ploiești. Magistraţii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Neculai Oiţă şi au dispus menţinerea măsurii.
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Oiţă Neculai, în prezent aflat în stare de arest preventiv şi în temeiul art. 160/b alin. 3 Cod procedură penală menţine această măsură. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, pentru inculpat de la comunicare”, se arată în soluția dată de magistrații Curții de Apel Ploiești, joi 19 septembrie 2013..
O decizie definitivă ar putea fi luată pe data de 11 octombrie, când a fost stabilit un nou termen.
În luna februarie, magistrații de la Tribunalul Buzău l-au trimis după gratii pentru 29 de zile pe bulibașa romilor din localitatea Calvini. Nicolae Oiță zis Ceaușu a fost arestat pentru tentativă de omor după ce era să bage în pământ un om, în urma unei altercații. La începutul anului, Ceaușel și-a lovit un consătean cu o greblă în cap până când bărbatul a intrat în comă. Cu greu au reușit medicii din Capitală să o salveze pe victima lui Ceaușel care niciodată nu va mai fi om întreg după bătaia aplicată.
Nicolae Oiță este cunoscut în localitate ca un cal breaz. Tot la începutul anului, el a ajuns în fața magistraților după ce s-a dovedit că este artizanul unei afaceri cu nucă și miez de nucă, prejudiciul creat în acest caz depășind un milion de lei. În acea speță, magistrații au decis să-l judece pe Ceaușel în stare de libertate, impunându-i doar interdicția de a părăsi localitatea.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.