Portofel-cu-bani
Peste 61.000 de mii de lei vor ajunge în județul Buzău după ultima rectificare bugetară a Guvernului Victor Ponta. Cei mai mulți bani vor ajunge, așa cum era de așteptat, la municipiul Buzău însă o sumă importantă va fi destinată plății drepturilor salariale din învățământ câștigate prin hotărâri judecătorești.
Astfel, nu mai puțin de 33.448 mii lei vor fi destinați achitării drepturilor salariale din învățământ câștigate prin hotărâri judecătorești, câte 1.000 mii lei vor fi destinați finanțării de bază a unităților de învățământ dar și sporurilor și indemnizațiilor stabilite prin lege dar motive de bucurie au și asistenții personali ai persoanelor cu handicap care nu au fost uitați și Guvernul le-a alocat suma de 3.635 mii lei pentru indemnizațiile restante.
De asemenea, județul Buzău va mai primi aproape 16.000 mii lei pentru echilibrarea bugetelor și plata arieratelor. Din acești bani cea mai mare sumă va merge la Consiliul Județean- peste 9.000 mii lei, Primăria Buzău- peste 3.000 mii lei dar și la Râmnicu Sărat, Blăjani, Brădeanu, Nehoiu, Cătina, Chiojdu, Cislău, Gălbinași, Mărgăritești, Săhăteni, Scutelnici, Siriu, Unguriu, Valea Râmnicului sau Zărnești.
Ultimii bani pe acest an care vor ajunge la Buzău provin din sumele defalcate din TVA și vor fi folosiți la echilibrarea bugetelor locale pentru achitarea ratelor aferente împrumuturilor contractate de unitățile administrativ teritoriale din veniturile din privatizare. Este vorba despre 7.621 mii lei din care aproape 6.000 mii lei vor rămâne în municipiu Buzău iar restul vor merge în Râmnicu Sărat, Săpoca, Brădeanu, Murgești, Nehoiu, Mărăcineni, Viperești sau Smeeni.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.