Buzăul este cel mai afectat județ din țară după cel de-al doilea val de ninsoare care s-a abătut asupra României iar ceea ca va urma și va fi și mai și ca până acum.
Potrivit lui Mihai Capră secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, momentul de intensitate maximă al fenomenelor meteorologice pentru care a fost emis codul portocaliu va avea loc în această după amiază, după ora 14.00 şi va ţine până miercuri.
În județul Buzău, în noaptea de duminică spre luni sunt 118 localități nealimentate de aproape 12 ore, peste 12.000 de consumatori fiind afectați de avariile generate de viscol și de gheața depusă pe firele aeriene de tensiune.
Potrivit prefectului județului Buzău, Paul Beganu, avariile la rețelele de tensiune au început să apară duminică dimineață când erau 117 localități nealimentate, ulterior, numărul acestora crescând la 127.
Între timp, echipele de la Electrica au început să rezolve din avarii, dar vremea capricioasă a făcut ca oamenii să nu se poată mișca într-un ritm prea alert. Astfel, la ora 20.00, doar 9 localități fuseseră rebranșate la energie electrică iar cele 20 de echipe de intervenție de la Electrică urmeză să acționeze pe toată durata nopții.
Prefectul de Buzău a mai menționat că în noaptea de duminică spre luni toate drumurile naționale din județ vor rămâne blocate, urmând ca luni să se încerce, prioritar, deblocarea șoselelor care fac legătura cu Bucureștiul.
Deși drumurile naționale vor fi închise peste noapte echipele de intervenție ale ambulanței, pompierilor ori poliției vor fi sprijinite de utilajele de deszăpezire care vor fi pe toate drumurile naționale și județene, gata să intervină pentru deblocarea drumurilor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.