Buzăul mai are un pas până la declararea epidemiei de rubeolă. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică sunt îngrijorați după ce în câteva zile numărul îmbolnăvirilor de rubeolă în rândul liceenilor aproape că s-a dublat.
Dacă la finalul săptămânii trecute erau 52 de cazuri la elevi din 15 şcoli, astăzi, numărul liceenilor diagnosticaţi cu rubeolă a ajuns la 92, iar riscul ca și alți tineri să se îmbolnăvească cu această infecție este destul de ridicat.
Boala pare că a scăpat de sub control la Seminarul Teologic din Buzău unde reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică au decretat focar de infecţie. 40 de liceeni, cazaţi în internatul școlii, au fost trimişi acasă, ca urmare a diagnosticării cu rubeolă. Chiar dacă mare parte din elevii Seminarului Teologic au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, tot există riscul ca focarul să se extindă.
Boala a înregistrat creșteri semnificative și la Colegiul Naţional Mihai Eminescu însă deocamdată aici nu s-a declarat focar de boală.
”Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor a crescut nu se impune, deocamdată, declararea epidemiei de rubeolă, pentru aceasta fiind necesar ca numărul bolnavilor să fie de 30 la sută din numărul total de elevi existenți în fiecare unitate în care au fost diagnosticate cazuri de rubeolă” a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu.

Ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri, elevii din Buzău trec zilnic printr-un triaj epidemiologic iar cei care prezintă simptome de boală sunt trimiși imediat acasă.Totodată, clasele sunt aerisite iar copiii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe regulile de igienă personală.
Rujeola şi rubeola sunt boli contagioase care pot provoca complicaţii, în special la vârste mai mari. Cele două boli se manifestă prin febră, disconfort, indispoziţie și erupţii pe piele.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.