Buzăul, pe locul 16 în topul prezenței alegătorilor la vot. Când și pentru ce au votat aleșii buzoienilor?

0
419

Județul Buzău se află pe locul 16 la nivel național în ceea ce privește prezența la urne a alegătorilor care au ieșit să voteze președintele României. La ora 12.00 se prezentaseră la vot peste 65 de mii de persoane din care peste 36.000 din mediul rural cei mai numeroși fiind cei între 54 și 64 de ani și peste 65 de ani.

Cele mai mari prezențe raportat la numărul de alegători înscriși pe liste s-au înregistrat la Grădinița din Trestinei unde votaseră peste 55% din alegători si Monteoru unde se inregistrau peste 44 de procente. În municipiul Buzău cea mai mare prezență se înregistrase la Scoala Generala Episcop Dionisie Romano (aproape 26%)  acolo unde a votat la primele ore și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolcacu dar și la Liceul Pedagogic acolo unde se formaseră deja cozi la intrarea în secțiile de votare.

”Întotdeauna am mers la vot dimineaţă, mai ales că azi e o duminică superbă, îmi doresc din toată inima să vină cât mai mulţi români la vot, pentru că aşa e normal, E una dintre zilele în care aş vedea obligativitatea votului pentru români, ne alegem presedintele, cea mai întată funcţie, trebuie să fie cea mai reprezentantivă în urma votului exprimat de către români. ”În sfârsit am reuşit printr o lege de care eu personal sunt mândru ca şi în diaspora să se voteze normal, fără tensiuni si chiar sunt mândru de acest lucru, alături de toti colegii mei din toate partidele. Am reuşit să ne adunăm si sa depăşim toate orgoliile partinice şi să scoatem o lege foarte bună. Categoric prezenţa trebuie să fie peste 50 la sută, cat mai reprezentativi sa fie cei doi care vor intra in turul doi.”, a spus Marcel Ciolacu.

Totodată președintele Camerei Deputaților care a fost însoțit la urne și de primarul Constantin Toma a spus că a votat cu speranța unei Românii mai bune:„ Nu în ultimul rând am votat cu persoana care a ajutat foarte mult orasul în care m-am născut şi judetul Buzău.”

 

Primarul Constantin Toma a venit la vot în jurul orei 8.00 însoțit de soție. El și-a exercitat dreptul constitutional la Liceul de Arte Margareta Sterian.

”Am venit cu gânduri bune. De fiecare dată când venim la vot venim cu speranţa că se va intampla mai bine. Intotdeauna într-o astfel de zi îţi dai seama că depinzi de un om sau de un grup mic de oameni de a se întâmpla ceva bine. Cu speranta că Buzăul va progresa şi va ajunge în top, trebuie să fie undă verde si de la Bucureşti, sper să nu avem blocaje, să ne derulam proiectele, este vorba despre 250 de milioane de euro în viitoriidoi ani si jumate. Pe primul loc trebuia să fie educatia, cultura, spiritualitatea, pentru a avea un oras care să progreseze”, a spus Constantin Toma.

Edilul a mai declarat că se va ocupa alături de personalul din Primărie ca procesul electoral în municipiu să decurgă normal dar și că spear ca buzoienii să iasă în număr mare la vot:„  ”Sper să fie un procent bun, o dată la 4 sau 5 ani trebuie să ne spunem cuvântul, să nu ia altcineva decizia pt noi. Fiecare roman are o datorie, o obligatie de a ieşi la vot. Astăzi o să umblu prin tot Buzăul pentru ca alături de echipa mea de la Primărie să ne asigurăm că votul decurge normal”.

Președintele Consiliului Județean a votat la Liceul Pedagogic acolo unde a și așteptat un timp la coadă pentru a-și putea exercita dreptul la vot.

„Am venit să votez cu gânduri bune și este normal să fie așa. Am stat puțin  mai mult în cabiună dintr-un singur motiv: am vrut să văd cât îi ia unui alegător să parcurgă tot buletinul de vot. Bineînțeles că am venit hotărât cu cine să votez, am votat pentru o Românie normală și respectată oridunde în lume și bineînțeles mai bine pentru cetățenii României. Am stat un pic la coadă dar nu a fost un timp de așteptare mai mare, e un lucru bun, înseamnă că oamenii vin la vot și am devenit mai conștienți. Prezența sper să fie una bună și cu siguranță după prânz și după amiază lumea va ieși la vot iar prezența va depăși 50%”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Printre primii buzoieni care au votat duminică dimineață a fost și deputatul Sebastian Radu care a ajuns la urne alături de soție la ora 7.00.

„Dimineață la vot la prima oră pentru că avem multe de făcut astîăzi. Un proces electoral care cred să fie fără probleme. Am votat pentru valorile social-democrate  solidaritate, justiție socială, dreptul de a trăi într-o țară nmormală care să respecte demnitatea românilor și cu speranța că va urma un tur doi în care vom participa cu tot mai multă forrță ca să votăm un președinte care nu dezbină”, a spus deputatul Sebastian Radu.

Ceva mai târziu a ajuns la vot și purtătorul de cuvânt al social-democraților buzoieni, senatorul Lucian Romașcanu. Acesta a votat la Liceul Pedagogic pentru

„În primul rând am votat si asta contează. Mi-aș dori să fie o prezență foarte bună pentru că, chiar acum este exercitarea fundamentală a democrației pe care am câștigat-o cu sânge în urmă cu 30 de ani. AM votat pentru un președinte care să aducă pacea socială, care să încerce și să și reușească să ne unească. Avem 15 ani de când suntem foarte separați români de români și toată zavera asta dintre noi și noi, dintre noi și cei de afară se înceteze și să ne concentrăm pe ceea ce avem de construit aici”, a declarat senatorul Lucian Romașcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.