Buzăul este unul din județele fruntașe în ceea ce privește prezența la referendum, situându-se, la ora 23.00, pe locul 13. La închidera urnelor 54,14 la sută dintre buzoieni trecuseră pragul secțiilor de votare. Cea mai însemnată prezență s-a înregistrat în mediul rural unde 58,94 la sută din buzoienii cu drept de vot s-au prezentat la urne în timp ce în mediul urban procentul a fost de 47,81 la sută. Cu toate acestea, Buzăul a avut și comune în care procentul a depășit chiar și 80 la sută, acestea fiind în ordine Robeasca, Cănești și Măgura. La celălalt pol s-au situat comunele conduse de primari PDL, respectiv Mărăcineni, Largu și Odăile unde procentul a sărit puțin peste 30 la sută.
La nivel național prezența la ora 23.00 se ridică la 45,92 la sută fără a include secțiile speciale, listele suplimentare și solicitările pentru urna mobilă. Cele mai mari procente înregistrate la nivel național au fost în județele Olt, Mehedinți și Teleorman în timp ce la polul opus s-au aflat județele Satu Mare, Covasna și Harghita.
Copreședintele USL Buzău, Constantin Boșcodeală, s-a arătat mulțumit de prezența la vot a buzoienilor mai ales că este o perioadă de vacanță.
„Se vede că, în mod categoric, cetățenii au votat pentru DA într-o proporție covârșitoare. În ceea ce privește prezența, USL Buzău și-a atins obiectivul și sper că și la nivel național referendumul va trece și Traian Băsescu va fi demis”, a precizat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.
La rândul său, vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, a declarat că este clară intenția de vot a românilor și a condamnat atitudinea președintelui suspendat Traian Băsescu care se declară câștigător deși, în sondaje, doar 13 la sută din alegători au votat pentru rămânerea sa la Palatul Cotroceni.

„Așteptăm să vedem cât va fi prezența la vot. Este clar că și opțiunea buzoienilor a fost pentru DA, la fel ca în toată țara. Stau și mă uit la televizor și mă întreb unde am ajuns dacă aproape 87 la sută din români au votat DA și doar 13 la sută au votat NU iar o persoană iese și se declară câștigătoare. Câștigător la ce? Când o majoritate covârșitoare nu te vrea, tu te cramponezi că ai un procent mai mult sau mai puțin de 50 la sută? Pentru mine lucrurile sunt clare”, a încheiat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

  1. O fi judetul Buzau fruntas dar muncipiul lui Boscodeala si ciolacu tot pe ultimul loc se afla ca intotdeauna,Mai ales ca la fel ca intotdeauna domnul dr inginer s a eschivat atit la locale cit si la referendum,lui sa ii fie Bine si atit,in rest nimic nu Mai conteaza.Poate ca niste anticipate nu ar fi tocmai rele!

  2. Alo, Bâgiu! Fi mai atent, vezi cu ce duşmănie se uită Boşco la tine? Bravo reporterului că l-a surprins. Poate te trezeşte! Află că „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.