Autoritățile din Buzău și Soroca au semnat astăzi un acord de înfrățire între cele două orașe situate de o parte și de cealaltă a Prutului. După o colaborare care datează de mai mulți ani, documentul care consfințește înfrățirea celor două localități pe o perioadă de cinci ani a fost semnat de către primarii celor două orașe, Constantin Boșcodeală și Elena Bodnarenco, în sala de festivități a Primăriei Buzău.
Printre beneficiile rezultate din înfrățirea celor două localități se numără colaborarea în domeniul economic și al comerțului, schimburile de experiență și stagiile de pregătire prin vizite reciproce ale consilierilor locali și angajaților din sistemul bugetar, schimburi culturale, colaborarea în domeniul asistenței sociale, învățâmântului și chiar înființarea unei comisii mixte de specialitate pentru identificarea măsurilor necesare pentru combaterea consumului de droguri.
La eveniment au participat o delegație din partea raionului Soroca și consilieri municipali, profesori, elevi, artiști populari și reprezentanți ai clerului din Buzău. La final, cele două delegații au făcut schimb de cadouri iar primarul Constantin Boșcodeală i-a invitat pe oaspeți să participe la Zilele Buzăului 2012.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.