Prefectul Paul Beganu ia cuvântul într-o iniţiativă despre care Dan Puric ar fi spus că va aduce, în zona Siriu, o nouă "Valea Prahovei"

 

Cele trei săptămâni în care județul Buzău a picat pradă zăpezilor au produs găuri mari atât bugetului județului cât și administrațiilor locale care au fost nevoite să acționeze pe cont propriu pentru a face față situației din teren.
Deși autoritățile sunt încă în faza de culegere a datelor care să indice câți bani s-au cheltuit în cele trei săptămâni în care iarna a pus stăpânire pe județ, în ședința de Guvern de mâine, Prefectura va face primele solicitări de suplimentare a fondurilor destinate Buzăului în măsura în care la ultima alocare de fonduri, județul nostru a primit doar 355 de milioane de lei vechi.
„Am facut solicitarea către Guvern de 10 tone de motorină dar și de 215 miliarde de lei vechi, bani necesari pentru acoperirea chltuielilor făcute de administrațiile locale și de cea județeană cu închirierea utilajelor. Comunitățile locale trebuie să își reîntregească partea de buget care era destinată situațiilor de urgență care în acest moment este depășită în foarte multe localități”, a precizat prefectul Paul Beganu.
Județul Buzău a fost județul cel mai afectat de iarna care s-a abătut asupra regiuni de sud-est a României. Pe drumurile naționale s-a acționat cu până la 45 de utilaje cu 80 de lucrători iar pe drumurile județene cu 71 de utilaje și 120 de lucrători. 197 de localități au fost izolate, 300 de stâlpi de beton au fost culcați la pământ, 117 localități au fost nealimentate cu energie electrică și au fost cazate în centrele special amenajate 57 de persoane fără adapost în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat.
La această oră, este restricționată circulația feroviară pe tronsonul Buzău-Făurei dar și cea rutieră pe DN2C Costești-Ialomița unde nu este permis accesul autovehiculelor mai mari de 3,5 tone. În 15 sate și cătune din 10 comune există încă probleme de acces complet către drumurile naționale sau către centul comunei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.