Paisprezece judeţe din nordul şi centrul ţării, între care se află și jumătate din județul Buzău, sunt duminică sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol. Meteorologii avertizează, totodată, că în zilele următoare, în toată ţara vor fi temperaturi negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de minus 10 grade.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Sibiu şi va fi în vigoare duminică, de la ora 11.00 până la 18.00.

 

La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1.400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50  de metri, potrivit avertizării cod portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.