Iarna grea își produce efectele în județul Buzău unde la o oră la alta se schimbă în rău situația din trafic.
Dacă dimineață, autoritățile sperau că nu vom avea șosele blocate de nămeți, odată cu trecerea orelor, situația s-a schimbat radical. La orele după amieuzii, în județul Buzău sunt deja închise mai multe șosele importante iar zăpada și viscolul continuă, astfel că de la un moment la altul se așteaptă noi restricții în trafic.
Potrivit comisarului Florina Crucianu de la IPJ Buzău, la ora transmiterii acestei știri, în jurul orei 15.40 sunt blocate Dn 2 E 85, în zona intersecției cu DJ 203 C, la Florica, din cauza unui tir care a derapat și care s-a așezat de-a curmezișul pe șosea. Drumarii încearcă de zeci de minute să degajeze drumul însă fără prea mare succes. În zonă, coloanele de mașini, pe ambele sensuri ale șoselei europene, măsoară kilometri întregi.
De asemenea, s-a luat măsura închiderii Drumului Naţional 22 Rîmnicu Sărat-Brăila şi a Drumului Naţional 2 C care leagă Buzăul de Slobozia.
De asemenea, sunt închise

– DJ 102H – sectorul cuprins între intersecţia cu DN2 E85 – Pitulicea – Amaru;
– DJ 102L – sectorul cuprins între Chiojdu şi limita cu judeţul Prahova;
– DJ 203C – sectorul cuprins între Florica şi intersecţia cu DN2 E85;
– DJ 203K – din zona intersecţiei cu DN2 E85 către Vadu Paşii, pe o porţiune de aproximativ 500 de metri;
-DJ 203 D Buzău-Maxenu-Țintești
– DC 19 – C.A. Rosetti – Lunca – Bălteni.

Nici în municipiul Buzău nu se circulă mai bine. Chiar dacă drumarii au ieșit pe străzi și au împrăștiat sare și material antiderapant, străzile sunt acoperite cu zăpadă frământată iar traficul se desfășoară anevoios.
Vântul puternic și-a spus și el cuvântul, provocând pagube în oraș. În această după amiază, la ieșirea din Buzău spre Râmnicu Sărat, un panou publicitar de mari dimensiuni a fost doborât de rafelele de vânt puternice. Pentru îndepărtarea panoului care dacă ar fi fost luat de vânt ar fi putut produce pagube importante au intervenit pompierii de la descarcerare. În zona în care a avut loc incidentul, circulația se desfăsoară la orele 16.00, cu dificultate pe o singură bandă de circulație.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.