Primul candidat care și-a exercitat dreptul la vot duminică dimineață a fost medicul Adrian Zoican, candidatul PNL la primăria municipiului Buzău. Zoican a venit la vot singur în jurul orei 7.30 și a avut de așteptat preț de câteva minute pentru a putea întra în secția de votare. Doctorului i s-a luat temperatura de mai multe ori de către reprezentanta secție pentru că termometru dădea o eroare din cauza temperaturii prea mici.

Zoican, de profesie medic, i-a solicitat reprezentantei secției de votare să nu mai atingă alegătorii cu termometru explicându-i că funcționează și de la 10 cm.

„Este o zi mare, o zi de sărbătoare, când toți buzoienii trebuie să vină la vot pentru a-și exprima opțiunea politică și a alege administrația orașului și a județului, administrație care îi va reprezenta. Votul a durat mai mult din cauza procedurilor, proceduri legate de pandemie; totuși, se votează nu într-un ritm alert dar se votează, funcționează sistemul. De aceea rog toți buzoienii să vină la vot cât mai devreme pentru a nu crea probleme mai târziu, aglomerație seara, înaintea închiderii secției de votare. Vă rog să votați cum vă dictează conștiința, dar important este să veniți la vot; este soare, nu sunt nori pe cer, deci viitorul va fi bun”, a spus medicul Adrian Zoican.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu dar și mai mulți tineri candidați pentru funcții de consilieri locali municipali l-au așteptat pe primarul Constantin Toma în fața Liceului de Arte „Margareta Sterian” acolo unde edilul a ajuns însoțit de soție cu câteva minute întârziere față de ora anunțată.

„Este un vot dat pentru viitorul Buzăului, pentru prosperitatea lui, pentru educație, pentru cultură, pentru infrastructură; s-au făcut multe lucruri în oraș, se vor face și mai multe, iar cei patru ani care urmează sunt niște ani decisivi, aș putea spune istorici pentru Buzău. Invit pe toată lumea la vot, pentru că este un vot foarte important pentru toți buzoienii, un vot pentru viitorul acestui oraș”, a spus Constantin Toma la ieșirea din secția de votare și a plecat alături de Ciolacu către Școala Dionisie Romano.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a votat, ca de fiecare data, la Secția de votare nr 1 din Buzău unde a fost condus de primarul Toma și președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

„Am votat pentru siguranță și dezvoltare, pentru siguranță în următorii patru ani, atât pentru municipiu cât și pentru județ, care vor fi pe mâna unor adevărați administratori care, cu siguranță, vor continua dezvoltarea atât a municipiului cât și a județului, sper că în același ritm în care s-au dezvoltat în ultimii patru ani”, a spus Ciolacu la ieșirea de la urne.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a votat la secția de vot amenajată la Liceul Pedagogic. Neagu a intrat în secție s-a dezinfectat pe mâini conform procedurilor și a urmat toate indicațiile personalului din secția de votare. La final Neagu a spus că a votat cu emoție dat fiind că este pentru prima oară când votează în condiții speciale.

„Un vot dat cu mare emoție, pentru că este prima oară când votăm într-o situație atipică pentru toată societatea. Eu am votat pentru dezvoltarea municipiului Buzău în continuare, pentru dezvoltarea județului Buzău, pentru continuarea proiectelor pe care le avem împreună cu Primăria municipiului Buzău și Primăria Râmnicu Sărat, am votat pentru oameni, am votat pentru nepoții mei, implicit pentru copii, am votat pentru stabilitate și am votat, bineînțeles, pentru dezvoltare și, de ce nu?, pentru un pic mai bine pentru fiecare cetățean, în fiecare zi” a spus actualul președinte al Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Un caz mai puțin obișnuit a fost cel al candidatului PRO România la funcția de primar al municipiului Buzău. Constantin Ionescu, fost viceprimar și consilier municipal în mai multe mandate a ajuns la secția de votare de la Școala nr 15 fără a avea asupra sa cartea de identitate. Ajuns fără acte la secția de votare Ionescu s-a văzut nevoit să facă cale întoarsă pentru a se prezenta la vot conform, procedurilor. Noroc că locuința este situate vizavi de secția de votare astfel că nu a pierdut mult timp.

„ Am votat pentru felul în care vreau să arate orașul nostru în următorii patru ani, am votat pentru că trăim într-un oraș cu un potențial foarte bun, cu oameni foarte buni, foarte muncitori. Am votat pentru ca în patru ani oamenii să nu știe cine este primar, oamenii să simtă cine este primar, iar la sfârșitul mandatului să te recunoască pentru ceea ce ai făcut, nu pentru ceea ce ești, nu pentru că tai panglici, nu pentru ceea ce oamenii nu simt din punct de vedere al vieții, al siguranței locului de muncă, al siguranței serviciilor pe care trebuie să le furnizezi, a tot ceea ce înseamnă un nivel de viață și un nivel de trai bun într-un oraș în care ești obligat să faci astfel de lucruri”, a spus Ionescu.

Fostul prefect Carmen Ichim, candidatul care a renunțat la o candidatură în nume propriu la președinția Consiliului Județean pentru a-l sprijini în obținerea unui nou mandat pe actual președinte a votat, alături de soț, la ora 10.00 la Secția de votare amenajată în cartierul Orizont.

„Astăzi am votat pentru buzoieni, pentru o administrație modernă, un Buzău de care să fim mândri. Cred că buzoienii merită așa ceva nu doar politică ci și administrație”, a spus Carmen Ichim.

În jurul orei 11.00 s-a prezentat la vot și vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre. Petre a votat la Liceul cu program sportiv și a venit însoțit de fiul său cu care a și intrat în cabină după ce a așteptat la coadă să îi vină rândul pentru a vota.

„Ținând cont că avem alegeri destul de importante în care buzoienii își aleg gospodarul urbei pentru următorii patru ani  am votat pentru un oraș și un județ european., pentru continuare proiectelor și pentru viitorul acestor copii. AM stat un pic la coadă pentru că este această situație dar mă bucur că oamenii vin la vot și se respectă toată această procedură”, a spus vicepreședintele CJ Adrian Petre.

Candidatul PMP la Primăria municipiului Buzău, Constantin Florescu s-a prezentat la secția de vot amenajată la Școala nr 1 însoțit de soție și preț de câteva minute după intrarea in secția de votare și-a căutat cartea de identitate pe care a găsit-o într-un final.

„Vreau să vă transmit că am votat pentru un oraș în care oamenii cinstiți și competenți sunt respectați, pentru respectarea legii și, bineînțeles, fără penali în funcții publice”, a spus Constantin Florescu.

Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu a venit la vor alături de soție, fiică și nepot însă a intrat singur în secția de votare.

„Am votat pentru viitor, pentru noile generații. Administrațiile liberale au demonstrat deja că se poate, de ce să nu arătăm că și în județul nostru se poate? Bineînțeles, județul are un potențial fantastic, un potențial pe care trebuie să îl valorificăm, și sperăm să punem județul Buzău acolo unde merită și unde își are locul pe harta României. Mulțumesc tutor alegătorilor și consider că astăzi a venit momentul în care să restartăm tot ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani la Buzău, să luăm pe drumul adevăratei democrații și, bineînțeles, să ne putem compara cu celelalte județe care ne-au luat-o prea mult înainte”, a spus Cristinel Romanescu președintele PNL Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.