UPDATE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău nu a înregistrat nici un apel în urma cutremurului produs sâmbătă, în jurul orei 12.00.
Deși resimțită puternic de toată lumea, mișcarea tectonică nu a generat situații de urgență în care oamenii să aibă nevoie de sprijinul autorităților. Chiar și așa, cutremurul a provocat panică în rândul buzoienilor, care au trăit seismul ca având mult mai mult de 3, 6 grade pe scara Richter, atât cât au stabilit seismologii că a măsurat. Senzația că mișcarea a fost mult mai puternică este generată de faptul că aceasta s-a produs la mică adâncime, la doar 7 km, aceste feluri de cutremure fiind atipice, resimțite la o intensitate mult mai mare decât arată măsurătorile specialiștilor.

UPDATE: Specialiștii de la Institutul Național de Fizica Pământului au revizuit intensitatea cutremurului înregistrat sâmbătă, în județul Buzău. Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul instituției, seismul a avut 3, 6 grade, nu 3, 7 grade cum s-a menționat inițial, și s-a produs la o adâncime de doar 7, 4 km, astfel explicându-se de ce l-am resimțit cu toții ca fiind mult mai puternic. Cutremurul s-a produs in apropierea următoarelor orașe: Buzău(12km), Pogoanele(19km), Râmnicu Sărat(34km), Făurei(41km), Urziceni(46km).

Cutremur resimțit puternic la Buzău. Un seism de 3, 7 grade pe scara Richter s-a înregistrat sâmbătă, în jurul orei 12.00. Potrivit INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 15 kilometri și a măsurat 3, 7 grade pe scara Richter. Având în vedere adâncimea mică la care s-a produs seismul, buzoienii l-au resimțit puternic, apreciind inițial că mișcarea a avut în jur de 5 grade.
Tot sâmbătă, la ora 6.53, a avut loc un cutremur în judeţul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea 2,9, producându-se la o adâncime de 98,4 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.