Plimbarea pe munte s-a sfârșit tragic pentru un tânăr din Buzîu. El a căzut sâmbătă seara într-o râpă, aproape de Valea Caraimanului, în Bucegi. Se îndrepta spre cabană, împreună cu doi prieteni, dar a rămas în urma lor și s-a rătăcit.
Salvamontiștii l-au găsit duminică dimineața, fără suflare în mijlocul unei cascade

„În aval de el avea o săritoare foarte mare, umedă. A căzut un cablu vechi, căzut probabil de la telecabina, o fi vrut sa se tina de el, dar acel cablu se termina la jumătatea săritorii. Ud fiind, a căzut vreo 30 de metri direct în apă, a dat cu capul.” au povestit salvamontiștii.

Mai bine de cinci ore le-a luat salvamontiștilor și jandarmilor să recupereze victima din mijlocul apei.

„O zonă periculoasă, dificilă, având în vedere poteca destul de strâmbă, o săritoare de 100 de metri, colegii de la salvamont au ajuns primii la el, ne-am chinuit să-l tragem până sus în potecă”, a explicat Paul Saxu, plutonier major Jandarmi Montani Bușteni.

În acest caz va fi deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspecta. Salvamontiștii le atrag atenția turiștilor să evite traseele dificile de pe Valea Caraimanului noaptea, iar ziua sa nu scape o secunda din ochi marcajele.

ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.