aur
Doi bărbați, unul din județul Buzău, iar celălalt din județul Prahova, sunt bănuiți de polițiștii vrânceni că au încercat să înșele mai multe persoane cu ghiuluri din tinichea.
Cei doi au încercat să oprească mașini pe DN 2 D, pe motiv că sunt cetățeni turci, au probleme cu mașina și nu au unde să schimbe banii turcești. În schimbul leilor, escrocii ofereau ghiuluri din aur, care în realitate erau de tinichea.
Din nefericire pentru ei, escrocii au fost observați la un moment dat de un polițist de la Secția de Poliție Rurală Tulnici. Omul legii i-a văzut pe traseu și i s-a părut ceva suspect cum unul dintre bărbați făcea semne șoferilor în timp ce altul era în mașină Peste alte câteva zeci de minute, polițistul din traseu i-a văzut din nou pe cei doi cum făceau semne disperate șoferilor. Întrucât i s-a părut suspect, polițistul i-a luat la întrebări pe cei doi care i-au spus că ar avea probleme cu mașina. Numai că polițistul a continuat cu întrebările iar când le-a cerit celor doi să ridice capota mașinii, indivizii s-au îngălbenit la față. Așa s-a făcut că omul legii i-a luat pe sus pe cei doi escroci și i-a dus la un post de poliție. Ulterior, un cetățean s-a plâns că a fost abordat de cei doi care i-au spus că nu au motorină și nici bani să-și cumpere și i-au oferit un ghiul care ar fi fost din aur, mințeau escrocii, la schimb cu o sumă de bani. „La data de 27 august a.c., ora 13.15, poliţiştii Secţiei Rurale Tulnici au depistat în trafic un autoturism, care era parcat pe marginea DN 2D. Lângă acesta se afla o persoană de sex masculin, care făcea semn autoturismelor ce se deplasau pe acest drum, iar la volanul autoturismului se afla o altă persoană, tot de sex masculin. Cei doi au fost conduşi la sediul postului de poliţie Bîrseşti şi li s-a stabilit identitatea, respectiv N. Dumitru, de 54 ani, din municipiul Buzău, şi N. Niculae, de 50 ani, din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aceştia sunt cunoscuţi pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune cu mod de operare «oferirea de bijuterii ce ar fi din aur». În timpul verificărilor, la sediul postului s-a prezentat O. Nicuţă, de 58 ani, din comuna Tulnici, care a sesizat faptul că în ziua de 27.08.2015, ora 12.15, în timp ce se deplasa pe DN 2D Tulnici-Focşani, a fost abordat într-o parcare de pe marginea aceluiași drum de o persoană de sex masculin, care se afla lângă un autoturism, care i-a solicitat să-i dea 5 litri de motorină. Acesta i-a mai spus faptul că este de naţionalitate turcă şi nu-i schimbă nimeni bani turceşti. Apoi a încercat să-i vândă un ghiul din aur, ca să-şi poată cumpăra motorină. Partea vătămată a recunoscut persoana care l-a abordat şi i-a oferit spre vânzare ghiulul ca fiind N. Niculae. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
Polițiștii din Vrancea fac acum verificări în cazul celor doi pentru a le stabili întreaga activitate infracțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.