telefon

O buzoiancă în vârstă de 54 de ani s-a prezentat duminică la sediul Poliţiei municipiului Buzău şi a reclamat că în cursul dimineții, a fost înşelată de un necunoscut cu suma de 5300 de lei.
Femeia a fost contactată telefonic în jurul orei 10.30, un bărbat care a pretins că este fiul său, student în Bucureşti, şi i-a cerut să-i trimită urgent suma de 5000 de lei şi două coduri de reîncărcare electronică în valoare de 50 de euro, într-o reţea de telefonie mobilă. Aşa-zisul fiu i-a spus că a comis un accident rutier cu victimă pe raza municipiului Bucureşti şi că are nevoie urgentă de bani pentru angajarea unui avocat şi despăgubirea victimei.
Buzoianca s-a conformat întocmai indicaţiilor primite și după aproape o oră, când a vorbit la telefon cu adevăratul fiu și-a dat seama că a fost înșelată.
În ultimele trei luni la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost înregistrate 19 dosare penale privind comiterea infracţiunii de înşelăciune, una dintre metode fiind cea prezentată mai sus, respectiv „a rudei implicate într-un eveniment rutier” (15), iar cea de-a doua metoda „câştigului obţinut la un concurs organizat de o firmă cunoscută la nivel naţional” (4). Victimele în cele nouăsprezece dosare au vârste cuprinse între 50 şi 87 de ani, iar valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 73.919 lei şi 2370 de euro.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.