In cursul zilei de ieri,  la propunerea poliţiştilor din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Municipiului  Rm. Sărat, procuroruii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o râmniceancă în vârstă de 31 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Aceasta este bănuită că, în calitate de administrator la o societate comercială, în perioada 2011 – 2014, a înregistrat în contabilitate facturi emise de societăţi comerciale tip „fantomă”, reprezentând aprovizionări cu materiale de construcție, operaţiuni comerciale care în realitate nu au avut loc. În baza acestora a diminuat masa impozabilă şi s-a sustras de la plata obligaţiilor datorate bugetului consolidat al statului în sumă de 62.088 lei.

In mod similar ar fi procedat si unbuzoian de 51 de ani, cercetat in prezent sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator la o societate comercială  ce are ca obiect principal de activitate construcţii civile şi industriale, a efectuat in 2012 achiziţii de diferite materiale de construcţii, în valoare de 182 685 lei, de la o societate comercială ce nu a declarat nicio livrare în decontul de T.V.A aferent trimestrului IV al anului 2012 şi nu a depus declaraţia informativă privind livrările/achiziţiile pe teritoriul naţional, având un comportament specific unor firme „fantomă” şi comportament similar contribuabililor inactivi.

Totodată, s-a stabilit că în perioada septembrie – decembrie 2013, a achiziţionat materiale de construcţii în valoare de 346.493 lei, de la o societate, tranzacţii susceptibile de a nu avea la bază operaţiuni reale.

Prin aceste operaţiuni buzoianul s-a sustras de la plata obligaţiilor către bugetul statului cu suma de 103.228 lei.

In ambele cazuri, cercetarile sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.