Doi buzoieni, soț și soție, stabiliți în urmă cu ceva vreme în Hexagon, au fost răniți în urma atacului sângeros de la Nisa, comis chiar de Ziua Națională a Franței. Buzoienii se aflau pe vestita promenadă de la Nisa când camionul ucigaș a început cursa printre oameni, secerându-i ca niște popice.

Bărbatul a suferit fracturi la un picior în timp ce soția sa a suferit o rană în zona capului, la tâmplă. Cei doi sunt spitalizați, fiind se pare în afara oricărui pericol.

Un alt buzoian, Adrian Bogdan, plecat de mai multă vreme în Franța și stabilit la Nisa a fost martor al tragediei. Doar o minune a făcut ca el să scape cu viață, camionul groazei care a secerat moarte trecând razant pe lângă el.

La scurt timp după atacul care a șocat întreaga lume, buzoianul a scris pe facebook:

”Acest camion s-a aflat la 20 m în fața mea nevăzândul deoarece vorbeam la telefon privind în astfalt şi neauzind prea bine din cauza concertului .Datorită mulțimi aflate înaintea mea am scăpat cu viață deoarece s-a produs acel zgomot de impact şi aşa am ridicat privirea.Ne-am bușit unii de alții pt a ne feri din calea camionului după care am rămas şocat..,,copii ,tineri,vârstnici…..CARNAGIU Dumnezeu să-i odihnească”.

Și președintele PSD, Deputatul Marcel Ciolacu a reacționat pe Facebook după aflarea veștii privind atacul de la Nisa.

84 de oameni au murit iar peste 100 au fost răniți, 50 zbătându-se între viață și moarte, după ce un camion a intra în plin în mulţimea strânsă joi noapte pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă pe o distanță de 2 km. Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni, înainte de a fi ucis. La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade, au anunţat autorităţile. Șoferul era de origine tunisiană.

După carnagiul de la Nisa, în Franța au fost decretate trei zile de doliu national pe 16, 17 și 18 iulie

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.