Buzoienii continuă să se împrumute la bănci, deși sunt vremuri grele și mulți ajung în imposibilitatea de a-și mai achita dările către unitățile creditoare. Potrivit datelor centralizate de Banca Națională a României, în februarie, s-a înregistrat o creștere a numărului de credite accesate în lei, comparativ cu prima lună a anului curent.

În februarie, judeţul Buzău figura cu credite în lei în valoare totală de ‎‎1,25 miliarde de lei, mai mult cu 1,6 milioane de faţă de luna precedentă, agenţii ‎economici figurând cu împrumuturi în sumă de aproape 535 de milioane de lei de lei, ‎mai mult cu 3,5 milioane de lei faţă de februarie. ‎Împrumuturile contractate de populaţie pentru consum au înregistrat scăderi de 5 ‎milioane de lei, în perioada comparativă.

Pe de alta parte, în luna februarie, anul acesta, buzoienii nu s-au mai înghesuit la credite pentru locuințe. Potrivit BNR, luna trecută împrumuturile în moneda națională pentru cumpărarea ‎de case însumau 31,7 milioane de lei, mai puţin cu 100.000 de lei, comparativ cu prima ‎lună a anului.În plus, restanţele cu care figurează în februarie buzoienii și firmele deopotrivă, au ‎ajuns, luna trecută, la 126 milioane de lei, în creştere cu 6,5 milioane de lei faţă de ‎ianuarie 2011. ‎

Vestea îmbucurătoare este că ‎populaţia judeţului Buzău a mai reușit să economisească ceva bani în februarie, preferând leul greu în defavoarea valutei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.