Ieri, la Palatul Comunal, partenerii din proiect au diseminat activităţile

Grupul Şcolar „Dimitrie Filipescu” Buzău găzduieşte întâlnirea finală a proiectului Model living/ Mod de viaţă sănătos”, desfăşurat pe parcursul a doi ani, în parteneriat cu Turcia, Portugalia, Germania şi Polonia. În cadrul întâlnirii, sunt prezentate produsele finale pe baza cărora se speră în prelungirea colaborării prin alte proiecte europene care să ajute tinerii să-şi însănătoşească stilul de viaţă.

Daniela Ludmila Dinu, directoarea Grupului Şcolar "D. Filipescu"

Promovarea unui mod de viaţă sănătos s-a făcut prin activităţi gastronomice şi cultural-artistice, în care elevii şi profesorii buzoieni au prezentat specificul local. Copiii şi-au îmbunătăţit starea de sănătate şi a scăzut numărul celor care fumează sau consumă alcool. Daniela Ludmila Dinu, directoarea liceului, susţine că proiectul a avut un impact deosebit asupra elevilor, în acest sens: „Un câştig pentru elevi, ţinând cont că şcoala noastră are copii de la clasa întâi până la clasa a douăsprezecea, care au avut o contribuţie majoră în acest proiect. Buzăul este o zonă mai puţin poluată decât alte zone din ţară şi din Europa, iar şcoala noastră are o experienţă destul de bogată în derularea unor proiecte ecologice care au responsabilizat elevii în ceea ce înseamnă grija pentru mediu, pentru propria sănătate şi pentru sănătatea celor din jur.”

 

Produsul final este o broşură cu sfaturi privind un mod de viaţă sănătos şi în suporturi multimedia cu filmele activităţilor din proiect.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.