Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău invite buzoienii să ia parte, marți, la cea de-a două adi’ie a evenimentului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean“.

„Invit toți buzoienii să participe la acest eveniment, care are o importanţă deosebită atât pentru că a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne, dar și pentru că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul domn al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza. Participanții la eveniment sunt invitați să viziteze și expozițiile Muzeului Județean Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Evenimentul dedicat Zilei Unirii Principatelor Române se vor desfășura în acest an în colaborare cu Divizia 2 Infanterie “Getica”și vor începe la ora 10.00 cu prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, Buzău, urmate de un exercițiu de mânuire a armelor și de o scenetă de teatru dedicată Zilei de 24 ianuarie.
Buzoieniii care vor alege să vină în curtea Muzeului vor fi invitați alături de autorități să se prindă într-o Horă a Unirii care să înconjoare clădirea Muzeului Județean în jurul orei 11.15 iar de la ora 11.35 soliștii Centrului Județean de Cultură și Artă vor susține un spectacol folcoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.