Adrian PETRE
Centrul Județean de Cultură și Artă oferă buzoienilor, pentru al treilea an consecutiv filme românești de top în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. În fiecare zi de joi și vineri până la 1 septembrie buzoienii sunt invitați cu mic cu mare să ia parte la proiecții de filme românești de succes.
„La fel ca în ultimii ani am decis să oferim buzoienilor posibilitatea de a viziona gratuit filme românești de succes în amfiteatrul din Parcul Tineretului. Proiecțiile au devenit deja o tradiție iar buzoienii vin în număr din ce în ce mai mare, săptămâna trecută numărul spectatorilor fiind peste așteptări”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.
În această săptămână organizatorii au pregătit două noi proiecții pentru publicul cinefil buzoian.
Joi de l a ora 21.30 va rula filmul lui Corneliu Porumboiu, „Coroana” o dramă în care este vorba despre doi vecini aflați în căutarea unei comori. Costi lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vânzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi jumătate – jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale…

Vineri , amatorii de filme vor putea viziona filmul lui Andrei Gruzsniczki, „Q.E.D.”. O dramă despre decizia unui matematician de a publica o lucrare într-o revistă a unei universităţi americane, fără să ceară permisiunea autorităţilor comuniste, va declanşa un lanţ de evenimente care va schimba vieţile celor din jurul său. Până la urmă, nu există decizii fără consecinţe.

2 COMENTARII

Comments are closed.