Dacă până acum camerele de monitorizare și control aveau în vedere doar depistarea autovehiculelor care circulau fără roviniete, din anul 2019 ele vor avea și o altă utilitate.
Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR, în baza căruia camerele de monitorizare și control vor avea și rol de radare fixe. Ele se găsesc pe cele mai importante drumuri naționale din România, în special pe cele de interes european. Camerele au fost montate în același loc în care funcționează un sistem inteligent de monitorizare, instalat sub partea carosabilă.
“Un autovehicul care rulează cu o viteză mai mare decât cea maximă admisă va fi prins de senzor atunci când roțile din față ale autovehiculului ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul va calcula timpul parcurs până la următorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanță de primul. Camerele video au rolul de a înregistra și transmite imaginea cu numărul autovehiculului la sistemul central. În perioada următoare aceleași camere vor fi folosite și la depistarea și sancționarea transportatorilor care circulă cu greutate depășită”, spun reprezentanții CNAIR.
Iată care sunt localitățile și drumurile publice pe care sunt amplasate camere de control:
Bacău
DN11 – Sănduleni
DN15 – Gârleni
DN2 – Nicolae Bălcescu

Brăila
DN2B – Lacul Sărat
DN21 – Bărăganul
DN22 – Movila Miresii

Buzău
DN2 – Mărăcineni

Galați
DN25 – Șendreni
DN26 – Vânători

DN24 – Cosmești

Ialomița
A2 – Fetești
DN2A – Giurgeni

Ilfov
A2 – Glina
A3 – Snagov

Prahova
DN72 – Brătășanca
DN1A – Maneciu
DN1B – Albești
DN1 – Bărcănești/Românești

Vrancea
DN23 – Vulturu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.