În sfârșit, anul acesta, campania de imunizare împotriva gripei, va fi demarată la timp. După ani buni în care vaccinurile au ajuns cu întârziere în teritoriu, de data aceasta, Ministerul Sănătății anunță că un milion de doze de vaccin gripal vor fi distribuite direcţiilor de sănătate publică din ţară, începând din 15 septembrie.
În baza unui acord-cadru, Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin gripal şi a stabilit calendarul de livrare în teritoriu. Valoarea cu TVA a contractului este de 11.205.200 de lei.
Conform contractului încheiat cu câştigătorul licitaţiei, livrarea se face de către furnizor la direcţiile de sănătate publică, începând din 15 septembrie.
„Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziţia se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citat în comunicat.
Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat ministerului de resort 23.500 de doze de vaccin antigripal, însă deocamdată autoritățile centrale nu au comunicat și repartiția pe județe
Potrivit MS, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula la cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani – una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravid.
Odată cu venirea toamnei, specialiştii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală pentru evitarea îmbolnăvirii: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.