Candidații USL Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici au condamnat în această seară, într-o conferință de presă, incidentul electoral iscat la Mărăcineni între susținătorii USL și ARD în urma căruia doi membri ai caravanei USL au fost răniți iar un altul a rămas fără telefonul cu care filma altercația dintre cele două echipe.
„Astăzi ne-am amânat cu o oră vizita la Mărăcineni și echipa noastra de campanie formată din 5 persoane a fost agresată. Agresorii au fost identificați, instigatoarea este o membră a presei buzoiene, celălalt agresor este un angajat cu gunoiul din Mărăcineni i se spune Prigoană si domnul Sava Ionuț din Căpățânești. Martorul principal este polițistul din Mărăcineni care a văzut ce s-a întîmplat”, a precizat candidatul USL pentru Colegiul 7 Camera Deputaților, Marcel Ciolacu.

În urma altercației dintre cele două echipe, doi susținători ai USL au fost răniți, unul alegându-se cu o fractură de piramidă nazală iar un alt tânăr de 21 de ani este internat în spital cu fractură cervicală, fractură craniană și entorsă de genunchi. Pe lângă cei doi răniți au mai fost distruse o stație și un telefon mobil.
„Aș vrea să îi transmit domnului Cezar Preda că acești copii au vârsta copiilor dânsului și poate cel mai bine ar fi să se retragă din cursa electorală și să o retragă și pe șefa dânsului de campanie, doamna Simona. Totul a pornit de la un material distribuit de copiii noștri care, de astăzi, este perfect legal după ce domnul Preda a contestat legalitatea afișului la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană. Regretabil este că domnul Cezar Preda a asistat impasibil de la câteva mașini aflate mai în față cum doi copii sunt bătuți. A stat și s-a uitat cum cei doi tineri sunt bătuți, este distrusă mașina, dar stația și telefonul unuia dintre membri de campanie ”, a declarat viceprimarul Marcel Ciolacu.
Prezentă la conferința de presă a fost și bunica tânărului internat, care a declarat că nepotul său se alăturase caravanei electorale a USL pentru a câștiga un ban cinstit înainte de sărbători.
„Este părăsit de părinți și eu l-am crescut de la 2 săptămâni trăind dintr-o pensie de 750 de lei. Îmi pare rău că s-a întâmplat asta pentru că îi cunosc familia domnului Preda și nu înțeleg de ce dânsul este atât de rău și de hapsân. Nu pot să îmi imaginez că a stat și s-a uitat. Nepotul meu nu a dat în cap la nimeni și s-a dus să câștige un ban acum înainte de sărbători”, a declarat bunica băiatului internat în spital.
Și candidatul USL pentru Colegiul 1 Senat, Eugen Teodorovici,  s-a declarat nemulțumit că în anul 2012 în perioade electorale au loc astfel de evenimente regretabile.
„Constat cu un gust amar că în 2012 se mai întâmplă așa ceva mai ales din partea unor oameni care se doresc a fi în continuare la conducerea acestei țări. Probabil că PDL îngrozit de faptul că nu mai poate lovi românii tăind pensii și salarii lovește la propriu în tinerii pe care se laudă că îi promovează Sper ca cei ce au făcut ce au făcut astăzi să renunțe și sper să facem o campanie așa cum românii și-o doresc și pe 9 decembrie să putem merge în Parlament și poate în Guvern să facem ceea ce am promis. E regretabil că a fost de față și liderul partidului dar chiar dacă nu ar fi fost, ca și într-un joc de fotbal, sancționată pentru acțiunile suporterilor este echipa”, a declarat Eugen Teodorovici.
În replică, candidatul ARD pentru Colegiul 7 Camera Deputaților, primvicepreședintele PDL, Cezar Preda, a declarat că nu are nici o legătură cu evenimentele petrecute astăzi și că nu a aflat de incidentul petrecut dimineață decât după orele amiezii.
„În primul rând, vreau să vă spun că regret orice fel de incident în care un militant în campania electorală are de suferit, indiferent de partidul politic din care provine. Resping orice acțiune de acest gen și este regretabil că cei de la USL au decăzut într-atât încât adoptă atfel de tactici. La fel de regretabil este faptul că, în colegiul 7 din Buzău, USL a numit un candidat care se pare că are legături profunde în lumea interlopă a oraşului. Sunt din ce în ce mai multe speculații cum că susţinerea campaniei domnului Ciolacu vine de la cămătari, de la casele de amanet, de la oameni certaţi cu legea. Eu, personal, chiar dacă sunt de mulţi ani în politică, nu mă regăsesc în astfel de practici. În campania mea nu au ce căuta violenţa, instigarea, minciuna sau mita electorală. Am făcut un apel la o campanie curată, am evitat să atac fie numai şi la modul declarativ, însă se pare că USL-ul altfel nu poate. Mă întreb unde sunt oare militanții PSD pe care i-am cunoscut în campaniile precedente? Chiar dacă ne erau adversari, am cunoscut oameni care foloseau în lupta politică dezbaterea și proiectele, nu tot felul de indivizi dubioși adunați de prin baruri de noapte. Este evident că le este frică, ştiu că nu au nicio şansă. Indiferent ce vor face, indiferent cu câte mizerii vor arunca, buzoienii ştiu să facă diferenţa între un parlamentar adevărat şi un astfel personaj. Poliția Locală, plătită din banii Primăriei Buzău, este deja o unealtă de campanie a USL. Cel mai trist este însă că și Poliţia Română, în loc să-şi facă treaba cu imparţialitate şi echidistanţă, a devenit și aceasta instrumentul de luptă al USL. In calitate de parlamentar, îl voi informa și pe domnul ministru Mircea Dușa despre aceste incidente și îi rog pe angajații Poliţiei Buzău să înceteze cu abuzurile şi să îşi facă meseria aşa cum le cere legea”, a declarat candidatul ARD, Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.