Constantin Boșcodeală a dezvăluit astăzi o parte din discuția avută în biroul din Palatul Comunal cu Victor Ponta și Victor Mocanu, întâlnire care s-a consumat marți. Chiar dacă a refuzat să spună cu subiect și predicat ceea ce Victor Ponta le-a transmis lui și actualului președinte al Consiliului Județean, Boșcodeală a dat de înțeles că șeful său de partid ar fi de acord, într-o oarecare măsură, cu decizia luată de social-democrații buzoieni de a-l susține pe candidatul independent Victor Mocanu, fără a afecta astfel în vreun fel relația cu partenerii de alianță.
„Domnul Ponta a vrut să vadă care este situația și ce a decis partidul. Nu este o situație care i-a plăcut. Nu ceea ce am decis noi, ci faptul că în negocierea a două partide unul i-a cerut celuilalt un loc. Pentru că s-a negociat acest lucru încă de anul trecut în USL, domnul Ponta nu a vrut să treacă peste această chestiune pentru a demonstra că USL merge înainte. Este evident că nu poți să-i iei candidatura unui om așa prin negociere și ca atare domnul Mocanu va candida independent susținut de cei care au hotărât asta în cadrul Consiliului Județean. Oricum, eu nu cred să ne înțelegem cu domnul Bîgiu pe listele de la Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal pe paritatea existentă. Nu cred că le va semna și după părerea mea nici măcar acolo nu vom avea liste comune”, a declarat Constantin Boșcodeală.
Totodată, Boșcodeală a recunoscut astăzi că Victor Mocanu a renunțat să mai demisioneze din partid limitându-se doar la autosuspendarea din formațiunea social democrată, deși ieri șeful CJ era convins că își va da demisia din partid pentru a putea candida ca independent la președinția Consiliului Județean.
De cealaltă parte, candidatul USL la președinția Consiliului Județean, senatorul liberal Cristi Bîgiu crede că până la urmă la Buzău lucrurile se vor aranja și spune că, în ceea ce îl privește, va lupta cu toate forțele pentru ca USL să facă o figură frumoasă la Buzău.
”Eu sunt convins că o să ne înțelegem la listele de consilieri pentru că protocolul stabilește destul de clar regulile după care se fac aceste liste. În plus, eu sunt convins că USL va funcționa și la Buzău. Aici discutăm de două lucruri. De răul portocaliu care există și care trebuie dat la o parte și de USL care este o construcție făcută în acest scop. Eu sunt convins că și în Buzău se va înțelege importanța Uniunii Social Liberale și ce rol avem noi, ca politicieni. Pentru mine, subiectul Victor Mocanu nu mai există. Este un candidat independent și este într-adevăr un candidat, însă pentru mine în acest moment contează doar Uniunea Social Liberală și adversarii din PDL și o să fac tot ce pot pentru ca USL să ia un scor cât mai mare la Buzău”, a declarat senatorul liberal Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.