Vicepreședintele Camerei Deputaților, progresistul Eugen Nicolicea, a fost parașutat de la Mehedinți la Buzău pentru a i se asigura câștigul unui loc în viitorul Parlament. Și pentru că măcar în campanie trebuie să fie cât de cât prezent în teritoriu, Nicolicea a reușit să ajungă la Buzău pentru a doua oară în trei zile, ceea ce trebuie să recunoaștem reprezintă o performanță față de colegul său de alianță desemnat candidat pe Colegiul 1 de Senat.
Sosit la Buzău pentru a-și depune dosarul de candidatură la Biroul Electoral Județean, deputatul Eugen Nicolicea a făcut câteva declarații pentru ca votanții să poată vedea oferta electorală.
Plin de modestie, Nicolicea le-a explicat buzoienilor că echipa de candidați a USL este una omogenă care acoperă toate domeniile.
„Sunt candidați care provin din administrația locală, conexiunea cu locul, sunt parlamentari, cum sunt eu, care de cinci mandate sunt în Parlament și sunt vicepreședinte al Camerei Deputaților, deci printre cei mai experimentați, iar dacă această echipă va fi votată, împreună cu conducerea locală va face ca județul Buzău să aibă toate condițiile de dezvoltare chiar și pe timp de criză”, a declarat deputatul Eugen Nicolicea.
Și ca să demonstreze că și-a făcut temele, candidatul propus alegătorilor buzoieni din Colegiul 6 a identificat una dintre cele mai arzătoare probleme ale acestora dar și a restului populației din județ: „Prima problemă și cea mai importantă nu doar în Colegiul 6 sunt străzile și ca să vedeți implicarea mea în trecut, în altă localitate a dus la asfaltarea a 47 de kilometri de străzi care înseamnă cam jumătate de autostradă.”
Primăria Buzău a demarat însă un amplu program de refacerea a covorului asfaltic pe majoritatea arterelor din municipiu, în zone ce fac parte și din Colegiul 6, printr-un împrumut contractat de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare însă chiar dacă programul a fost demarat, candidatul USL dă de înțeles că pentru ducerea la bun sfârșit a acestuia este mare nevoie de experiența sa.
„Am dat doar un exemplu de problemă care încă nu s- a rezolvat. Dacă ea este pe cale de rezolvare cu atât mai bine dar ea are nevoie de sprijin. Suntem într-o criză mondială, inclusiv la nivelul Uniunii Europene iar dacă nu influențezi fondurile să vină aici ele nu vor veni”, a declarat deputatul Eugen Nicolicea.
În legătură cu contracandidatul său din partea Alianței România Dreaptă , deputatul Eugen Nicolicea spune că nu îl cunoaște dar nu se teme să intre în luptă cu un candidat născut și crescut la Buzău pentru că „eu cred că este mai bine să fii cunoscut într-ul loc de unde nu te tragi decât să fii un necunoscut în locul din care te tragi.”
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.