Codul portocaliu de caniculă a adus, odată cu temperaturile deosebit de ridicate,și ap[ cu program în mai multe comune din județul Buzău. După intrarea în vigoare a avertizării meteorologice furnizorul de apă livrează lichidul vital cu program în comunele Grebănu și Cernătești și asta pentru că forajele nu mai fac față la consumul ridicat de apă.
„Consumul de apă a crescut vertiginos în toate localitațile. Probleme apar în comuna Grebănu. Sunt 9 sate și există 9 foraje și nu se poate să suplimentezi de la alt foraj să dai la alt sat. A crescut foarte mult consumul și tind să cred că se udă grădini și spații verzi. Am trecut așadar la un program de furnizare pe plajă orară. Intre 5.00 și 10.00, două ore la prânz și seara de la 18.00 la 23.00 iar acest program va fi valabil în aceste zile cu temperaturi ridicate”, a precizat directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru.
La rândul său primarul comunei Grebănu recunoaște că s-a ajuns la programul raționalizat de apa ca urmare a faptului că localnicii își udă grădinile cu apa de la robinete.
„Acum udă toată lumea dar de la 1 septembrie nu vor mai fi probleme. Cea mai grea situație este în satele Livada și Livada Mică. Sunt situate pe un deal, nu există fântâni iar forajele existente nu fac față. Aceasta este soluția pe perioada lunii august”, a declarat Gheorghe Stanciu, primarul comunei Grebănu.
Cu probleme se confruntă și locuitorii satului Aldeni din comuna Cernătești însă aici situația ar urma să se remedieze în zilele următoare.
„În satul Aldeni facem doar o oprire în după-amiaza fiecărei zile dar sperăm ca în zilele următoare să rezolvăm situația și să asigurăm alimentarea non-stop. Ea exista însă datorită consumului din ultimele zile au apărut aceste sincope”, a declarat Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.