Locuitorii comunei Mărăcineni nu mai au voie să circule, în week-end, în intervalul orar 20.00-05.00 după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Decizia a fost luată de CJSU care a stabilit instituirea carantinei de week-end  după ce rata de incidență calculate în ultimele 14 zile a ajuns la 6.22.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis:

” Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă, și duminică, în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie și locul/locurile de desfăşurare a activității profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenta medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achiziționarea de medicamente
  3. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
  5. Măsurile instituite nu se mai aplică dacă incidenta cumulată la 14 zile este mai mică sau egală 5,5/1.000 de locuitori. ”

De asemenea, o serie de restricții au fost stabilite și pentru comunele Cernătești și Cochirleanca unde rata de incidență a trecut de 2 cazuri la mia de locuitori. Aici a fost stabilit că evenimentele precum nunți botezuri sau aniversări se pot desfășura cu maxim 100 de invitați la interior și maxim 150 la exterior. Totodată, dacă invitații sunt vaccinați și prezintă dovezi în acest sens se pot strânge la un eveniment până la maxim 300 de persoane cu păstrarea unei distanțe de 2 metri între participanți.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.