UPDATE: Catedrala Arhiepicopală din centrul Buzăului, spartă de hoți

0

UPDATE: Neoficial, hoții ar fi furat din interiorul Catedralei Arhiepiscopale suma de 2000 de lei. Banii ar fi fost în cutia milei, în casieria magazinului bisericii dar și banii personali ai unuia dintre angajații Bisericii.

 

Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului a fost spartă de hoți, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Hoții ar fi furat din lăcașul de cult bani dar ar fi făcut și prăpăd.
Grozăvia a fost constatată duminică dimineață atunci când îngrijitorii bisericii au venit să pregătească lăcașul de cult pentru a-și primi enoriașii, obișnuiți să participe la slujba de duminică. O echipă de criminaliști se află duminică la Catedrala Arhiepiscopală și cercetează zona, pentru a vedea pe unde au intrat hoții dar și pentru a preleva probe care să ducă la prinderea indivizilor fără frică de Dumnezeu.
De asemenea, reprezentanții bisericii inventariază obiectele de cult pentru a vedea dacă hoții au furat icoane ori alte bunuri bisericești de valoare.
”În această dimineață, în jurul orei 6.30, a fost sesizat un furt dintr-un lăcaș de cult din municipiul Buzău. La fața locului se află o echipă de polițiști care efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. A fost întocmit dosar penal și cercetările continuă” au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

”In cursul nopții acesteia, o persoană sau mai multe persoane neidentificate până în acest moment au intrat în Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău spărgând un geam lateral al sfântului locaș. Aceștia au sustras o suma nesemniticativă de bani și nu au produs alte daune locasului. Un gest șocant. Suntem intristați pentru producerea acestui gest. Ne rugam la bunul Dumnezeu ca cei care au făcut acest gest să înteleagă gravitatea faptei și să se îndrepte către gânduri mai bune”, a declarat Ioan Șolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.