Câteva sute de credincioși au asistat, duminică la slujba de sfințire a Catedralei Sfântul Sava care a fost oficiată de un sobor de cinci preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Slujba de sfințire început la ora 7.00 și a fost finalizată în jurul orei 9.00 după care a fost oficiată Sfânta Liturghie ce s-a întins aproape de orele prânzului. la eveniment au participat câteva sute de credincioși strânși atât în biserica situată la subsolul catedralei cât și în biserica mare și pe treptele locașului de cult.

Printre invitații de seamă s-au numărat președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, președintele CJ Petre Emanoil Neagu, primarul Constantin Toma și reprezentanți ai unor unități militare din Garnizoana Buzău.

Accesul enoriașilor în biserică a fost limitat și cu mici excepții, toată lumea a purtat mască. După sosirea președintelui Camerei Deputaților, un preot a atras atenția mai multor credincioși să își acopere gura și nasul cu măștile pe care le aveau date jos.

La finalul Sfintei Liturghii oficialitățile prezente dar și câțiva buzoieni care au contribuit în diverse forme la lucrările de definitivare a Catedralei au primit din partea Bisericii distincții de recunoaștere a meritelor.

Astfel, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președintele CJ Petre Emanoil Neagu și primarul Constantin Toma au primit din partea Înaltpreasfințitului Ciprian „Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

După trecerea prin altarul bisericii oficialii și înaltele fețe bisericești s-au mutat în parcul recent construit în jurul catedralei care a fost inaugurat, duminică, și a primit numele de „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

După ceremonia de sfințire a parcului, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a susținut o declarație în fața celor prezenți în care a susținut că politicienii nu reușesc să se ridice, din păcate, la nivelul așteptărilor populației.

„Am fost foarte atent la cuvântarea Înaltpreasfințitului Ciprian și mie nu îmi este rușine să recunosc. Clasa politica nu se ridică la așteptările populației. Nici eu n-am reușit sa-l conving pe premier la o mai bună colaborare între Guvern și Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi,  atâta emoție… să meargă și dansul mai des la biserică, să tină mai des legătura cu autoritățile locale și astfel cu toții vom afla adevărata agenda a românilor.  Vă promit că o să rămân în continuare un om care se va înconjura de profesioniști și oameni integri cum sunt Constantin Toma și Petruș Neagu”

În final toți cei prezenți au vizitat expoziția de fotografie istorica amenajată în pasajul subteran de pe bulevardul Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.