Adăpostul pentru oamenii străzii, ridicat de Primăria Buzău pe strada Alexandru Marghiloman, este în continuare închis,  în timp ce oamenii străzii sfârșesc în mod tragic pentru că Ministerul Administrației și Internelor refuză să aprobe lista de personal necesară funcționării centrului social. Chiar în urmă cu două nopți un om al străzii a ajuns la spital cu arsuri grave pe 80% din suprafața corpului după ce cartoanele pe care se odihnea, într-un canal au luat foc de la o țigară..
Cu toate acestea, municipalitatea nu știe când cele 25 de locuri din clădirea de pe strada Alexandru Marghiloman vor putea fi ocupate de persoanele fără adăpost.
„Adăpostul este finalizat dar nu am putut angaja decât director interimar și director economic interimar, restul angajărilor fiind blocate în așteptarea aprobărilor din partea Ministerului Administrației și Internelor. Am făcut o revenire la adresă, ni s-a promis că o să ne vină aprobarea și tot ceea ce putem face este să așteptăm”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.
Nici reprezentantul Guvernului în teritoriu nu știe când buzoienii fără un acoperiș deasupra capului se vor putea adăposti în centrul construit special pentru ei.
„Solicitarea Primăriei Buzău a fost transmisă spre aprobare către Ministerul Administrației și Internelor, se pare că ea a fost luată în discuție în ședința de Guvern de săptămâna trecută dar nu am primit încă un răspuns”, a declarat Roxana Robu, purtător de cuvânt al Prefecturii Buzău.
În tot acest timp, bărbatul surprins de flăcări în noaptea de duminică spre luni se zbate între viață și moarte pe patul de spital. Conform medicilor de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, starea sa este critică iar șansele de supraviețuire sunt minime.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.