Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au descins sâmbătă şi duminică  la mai multe cluburi și discoteci din județ, unde au constatat mai multe deficiențe și au aplicat avertismente și  amenzi, printre neregulile constatate fiind obstrucționarea căilor de evacuare ori lipsa existenței unor planuri de evacuare în caz de incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, în perioada 21-22 ianuarie, pompierii au efectuat 12 controale inopinate la cluburi și discoteci din Buzău.

În urma acestor acţiuni de control au fost constatate 28 de  deficienţe, fiind aplicate amenzi în cuantum de 6000 de lei.

Conform sursei citate, principalele nereguli descoperite de inspectori au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

”În perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de locaţii să fie asigurată, iar obligaţiile legale ale beneficiarilor să fie respectate. Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecţie a celor care frecventează astfel de locaţii, reamintim următoarele obligaţii pe care administratorii trebuie să le respecte:

-respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

-solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu;

-preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor”, a mai declarat Prahoveanu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.