colindatori
Polițiștii atrag atenția buzoienilor să fie atenți pe cine primesc la colindat. Nu de puține ori au fost cazuri când în preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii au profitat de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, au fura din locuinţele ale căror uşi le-au fost deschise sau din locuinţele pe care le-au găsit descuiate.
Pentru a nu le deveni victime ale unor astfel de indivizi, poliţiştii vă recomandă:
– acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă!
– obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră pentru a nu dezvălui că sunt singuri în locuinţă!
– împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă. Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa locuinţei/pe casa scării sau care încearcă să descuie uşa.
– închideţi şi asiguraţi, la plecare, toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;
– banii lichizi sau obiectele de valoare mare şi volum mic (bijuterii, spre exemplu) vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor aşa că evitaţi să le lăsaţi în locuinţă;
– la plecarea de acasă, nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru;
– asiguraţi-vă uşa locuinţei cu încuietori performante.

În ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au depistat o localnică în vârstă de 13 ani cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Ogrăzile.
Fapta, comisă la începutul lunii decembrie a.c., a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.
Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că evenimentul s-a produs în perioada în care proprietarii erau plecaţi de acasă, bănuiţi fiind doi minori care colindau prin sat chiar în perioada în care aceştia au părăsit imobilul.
Bănuita a predat poliţiştilor două telefoane mobile şi mai multe bijuterii sustrase, bunuri ce fuseseră ascunse de minoră într-un imobil nelocuit.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

1 COMENTARIU

  1. […] Polițiștii atrag atenția buzoienilor să fie atenți pe cine primesc la colindat. Nu de puține ori au fost cazuri când în preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii au profitat de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, au fura din locuinţele ale căror uşi le-au fost deschise sau din locuinţele pe care le-au găsit descuiate. Pentru a nu le deveni victime ale unor astfel de indivizi, poliţiştii vă recomandă: – acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă! – obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră pentru a nu dezvălui că Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.