Pentru elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, anul acesta, Moş Crăciun a sosit mai devreme dar, cu un cadou deosebit. Acesta constă într-un corp de clădire în care se află ateliere de croitorie, cabină de probă, cabinete de logopedie, ludoterapie, polisenzorial dotate cu echipamente adecvate performante, specifice şi necesare desfăşurării în condiţii optime a procesului instructiv-educativ. Şcoala mai beneficiază şi de o instalaţie termică modernă după ce a fost montată o centrală proprie care asigură căldura elevilor în întreaga clădire.Toate acestea au fost realizate în cadrul proiectului ,,Extindere clădire cu dotările corespunzătoare şi modernizare utilităţi la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive”, cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Finalizarea proiectului al cărui scop îl constituie creearea premiselor materiale în vederea îmbunătăţirii calităţii procesului educaţional pentru copii şi tineri cu cerinţe speciale a avut loc astăzi, printre cei prezenţi la eveniment numărându-se reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est. Surprinzător, nu a fost prezent niciun preot care să oficieze o slujbă de sfinţire, aşa cum se obişnuieşte la inaugurări.
,,Este cea mai mare investiţie realizată la şcoală după Revoluţie, având o importanţă deosebită ce ţine de viitorul acestor copiii care învaţă aici. Dotarea atelierelor de confecţii textile şi tricotaje, cu cele mai performante utilaje îi ajută enorm pe elevi să se pregătească şi să acumuleze experienţă într-o meserie pentru ca după terminarea şcolii să se angajeze. Pentru mine ca director al acestei unităţi de învăţământ reprezintă o mare satisfacţie că elevii beneficiază de condiţii foarte bune”, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, Gheorghe Dobre.
Valoarea totală a proiectului demarat în urmă cu aproape trei ani este de 2.456.789,14 lei dintre care 1.496.419,90 lei reprezintă suma alocată de FEDR(Fondul European pentru Dezvoltare Regională). Diferenţa a provenit de la bugetul de stat,valoarea fiind de 228.864,22 lei în timp ce contribuţia Consiliul Judeţean Buzău a fost de 35.209,88 lei. Cheltuielile neeleigibile s-au ridicat la 242.056,00 lei iar TVA –ul a fost de 454.239,14 lei.
Din echipa de proiect au făcut parte: Liviu Ciolan(coordonator), Mihaela Niţulescu(consultant pe probleme de achiziţii publice şi investiţii), Vali Ene(consultant pe probleme tehnice), Iolanda Grecu(consultant financiar), Liviu Olaru(responsabil pe probleme de comunicare) şi Doiniţa Răican(consultant juridic).
Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 128 de elevi cu dizabilităţi auditive din Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Brăila, Covasna, Ialomiţa şi Constanţa, proveniţi în mare parte din medii sociale vulnerabile şi cele 47 de cadre didactice care îşi desfăşoară activitatea în liceul mai sus amintit.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.