Reprezentanții Bisericii au anunțat că au în plan să amenajeze în curtea Arhiepiscopiei din centrul Buzăului un parc, un loc de joacă pentru copii și o ceainărie-librărie în care toți buzoienii se vor putea delecta. Excepție vor face proprietarii de animale al căror acces nu va fi permis cu patrupedele în incinta parcului.
Ceainăria-librăria va fi amenajată la parterul clopotniței, a cărei construcție a început de câteva luni bune și care se poate vedea cu ușurință în curtea Arhiepiscopiei. Tot acolo va fi amenajat un parc dar și un loc de joacă pentru copii, intrarea urmând a se face după un anumit program. Toți buzoienii vor avea acces în incinta parcului, care desi va devein loc public, va rămâne în custoria Bisericii.

„Clădirea care se construieşte în faţă este un proiect mai amplu care a fost gîndit într-un complex. O să fie amenajat în cele din urmă un parc, care va avea destinaţie publică, nu în sensul în care va fi oferit Primăriei, ci în sensul în care va fi deschis publicului. Va fi amenajat şi un loc de joacă pentru copii, va avea un program de funcţionare bineînţeles. Clădirea va fi clopotniţa Catedralei Arhiepiscopale şi va avea şi o cofetărie la parter şi o librărie. Va fi un fel de librărie-ceinărie, un loc de întâlnire al tinerilor, probabil ceva lansări, probabil conferinţele de presă o să le ţinem tot acolo când va fi inaugurată. Deci, este tot un pas spre deschidere”, a declarant purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Ioan Șolea.
Reprezentanții Arhipiescopiei speră ca în circa un an de zile obiectivul să fie deschis publicului larg.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.