seismograf

UPDATE 09:08: Un alt cutremur în zona Vrancea, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 8.10, la aproximativ trei ore şi jumătate după seismul de 5,5 grade, care a fost simţit şi la Bucureşti.

Cutremurul de 2,7 grade s-a produs la o adâncime de 87 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 41 de kilometri de Covasna şi Focşani, la 48 de kilometri de Râmnicu Sărat şi Mărăşeşti şi la 51 de kilometri de Târgu Secuiesc.

Cel mai mare cutremur de pământ din ultimii cinci ani înregistrat în zona seismică Vrancea s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora 4. 37 și a avut o intensitate de 5,5 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri intr-o zonă situată la14 km de localitatea Nereju și 39 de kilometri de orașul Odobești. Valoare intensității cutremurului poate suferi modificări acestea fiind datele rezultate după prima măsurătoare.
Potrivit lui Mircea Radulian, seismul de mare intensitate era unul așteptat de cercetători mai ales că în ultimele 12 zile în zona seismică Vrancea nu s-au mai înregistrat cutremure. Totodată, directorul științific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a declarat că nu se poate vorbi deocamdată de o legătură între cutremurele produse în ultima perioadă în județul Galați urmând a fi făcute studii în legătură cu această ipoteză. De asemenea, sursa citată a declarat că după seismul de peste 5 grade pe scara Richter înregistrat duminică dimineață se pot aștepta replici care nu vor depăți în intensitate 4 grade pe scara Richter.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.