Cel mai modern sistem de endoscopie superioară și inferioară din țară a fost achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Buzău cu fonduri de la Consiliul Județean și a ajuns marți la Buzău.

Aparatul este destinat Compartimentului de Gastroenterologie din cadrul secţiei Medicină Internă unde  activează doi medici specialiști tineri: d-na dr. Daniela Popescu, medic specialist  gastroenterolog, şi d-na dr. Andrada Viorela Gheorghe, medic specialist gastroenterolog.

D-na dr. Daniela Popescu a terminat Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti, a făcut rezidenţiatul  la Spitalul Colentina şi este angajată la Spitalul Județean de Urgență Buzău începând cu luna martie 2021, la Compartimentul Gastroenterologie.

D-na dr. Andrada Viorela Gheorghe a terminat Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti, a făcut rezidenţiatul la Spitalul Colentina şi este angajată la Spitalul Județean de Urgență Buzău începând cu luna august 2021.

Este cel mai avansat și sofisticat echipament de acest gen din țară are și  încorporate mai multe funcționalități inovatoare, cu ajutorul cărora medicii pot să vizualizeze mai ușor și în stadii precoce leziuni prezente la nivelul tubului digestiv, ceea ce contribuie în mod esențial la eficacitatea tratamentului acestor patologii.

Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua:

  • Hemostază endoscopică atât pentru pentru ulcere, cât şi pentru alte afecţiuni, în afară de varicele gastrice;
  • Se montează PEEG-URI;
  • Se efectuează rezecţie endoscopică pentru polipi gastrici sau colonici.

Acest echipament  a fost achiziţionat de către Spitalul Județean de Urgență Buzău, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Buzău. Valoarea investiției se ridică la suma de 466.242 lei.

„În momentul de față, cu dotarea nou-achiziționată, Compartimentul de Endoscopie Digestivă din cadrul secției Medicină Internă poate să îndeplinească numeroase manevre endoscopice simple, de diagnostic, dar și mai complexe, intervenționale. De asemenea, dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Buzău pentru că de fiecare dată este alături de noi şi ne sprijină în demersurile pe care dorim să le ducem la bun sfârşit, pentru ca pacienţii să fie trataţi la cele mai înalte standarde”, a spus medicul Ștefania Manolescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.