Laurentiu Gavrila

Comisia de Disciplină constituită la nivelul Spitalului Județean Buzău  a demarat astăzi audierile personalului medical de pe Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău. Persoanele care vor răspunde astăzi și mâine întrebărilor comisiei sunt medici, asistente şi infirmiere, urmând ca răspunsurile lor să fie consemnate într-un document ce va ajunge spre analiză la comisia de anchetă constituită din ordinul președintelui Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
„ Astăzi au început audierile personalului de pe secția de pediatrie în comisia de disciplină. Astăzi și mâine se vor finaliza aceste audieri iar apoi vom trece la analiza datelor obținute și implicit la concluzii”, a declarat Laurențiu Gavrilă, secretarul județului care este și președintele comisiei de anchetă.
Între timp, la nivelul celei mai mari unități spitalicești din județ se verifică implementarea procedurilor și protocoalelor existente pe fiecare secție astfel încât pacienții să nu mai fie puși într-o situație neplăcută.
„Măsura contenționării este legală doar cu respectarea unor proceduri. În această perioadă va continua analiza pe fiecare secție a procedurilor și protocoalelor astfel încât să nu mai există situații care să pună pacienții în situații neplăcute”, a precizat Laurențiu Gavrilă.
Pe de altă parte, președintele Comisiei de Anchetă constituită la nivelul Consiliului Județean Buzău a luat act de recomandările făcute ieri de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, doctorul Raed Arafat și admite faptul că personalul Secției de Pediatrie ar fi suficient în condițiile precizate ieri de reprezentantul Guvernului.
„Eu cred că cea mai autorizată persoană care să spună dacă există sau nu deficit de personal este chiar secretarul de stat Raed Arafat. Dacă dânsul, care este un bun cunoscător al sistemului medical apreciază că nu există deficit de personal nu putem spune noi ca este deficit”, a mai spus Gavrilă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.