Consiliul Județean Buzău a aprobat marți alocarea sumei de 500 de mii de lei pentru manifestările ce vor avea loc cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Suma este cu o 100 000 de lei mai mare decât cea cheltuită în urmă cu doi ani însă totul este motivat prin multitudinea de manifestări dedicate Centenarului, eveniment care va deschide seria acțiunilor organizate în luna decembrie.

Consilierii județeni din Buzău au aprobat marți alocarea sumei de 500 de mii de lei dedicată sărbătorilor din luna decembrie și Zilei de 1 decembrie. Potrivit președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, seria evenimentelor va fi deschisă chiar pe 1 Decembrie, pentru care autoritățile județean se pregătesc cu stegulețe și cocarde tricolore dar și cu o mie de reviste speciale. Fundației Mareșal Averescu îi vor reveni 60.000 de lei, dintre care 20.000 vor merge pentru editarea celor o mie de exemplare ale almanahului, 10.000 pentru editarea unor reviste ce vor avea ca temă centenarul Marii uniri și vor fi distribuite gratuit elevilor, 10.000 pentru organizarea concursului de istorie „1 decembrie , Ziua Națională a României”, în timp ce restul de 20.000 de lei sunt destinați pentru confecționarea unor uniforme de epocă specifice Armatei Române din Primul Război Mondial.  Din buget vor fi distribuiți bani și pentru masa gratuită oferită buzoienilor de 1 decembrie, pentru parada militară, pentru iluminatul instituțiilor din subordinea CJ Buzău dar și pentru cadourile oferite copiilor și pentru organizarea spectacolului de Crăciun.

” Cred că toți românii se pregătesc de 1 decembrie pentru că e un an deosebit,  sunt 100 de ani de Românism, 100 de ani de România Mare  si e normal să fie așa. Vor fi activități specifice unde vor participa cei de la Ministerul Apărării, vor fi pregătite cadouri pentru copiii din instituțiile aflate în subordinea CJ Buzău. Bineînțeles, evenimentele vor fi centrate pe București și pe Alba Iulia, că așa e firesc, dar si noi din teritoriu vom cinsti așa cum se cuvine 100 de ani de românism.  Pentru manifestările de iarnă și 1 decembrie a fost alocată suma de 500 de mii. Toată luna decembrie vor fi manifestări dedicate celei mai importante realizări din istoria românilor”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.