violenta-in-familie
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău lansează, vineri, proiectul care va naște la Râmnicu Sărat un centru de recuperare pentru victimele violenței în familie. Proiectul are o valoare totală de peste 340.000 de euro din care 85 la sută este asigurat printr-un grant norvegian iar restul de 15 la sută este co-finanțare națională.
Vezi mai jos comunicatul integral:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, în calitate de promotor al proiectului „Te ajutăm să fii în siguranță – Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie – Rm. Sărat” anunţă organizarea în data de 31.07.2015, ora 11,00 la sediul D.G.A.S.P.C. Buzău, Sala de şedinţe, a seminarului de lansare oficială a acestui proiect.

          Proiectul este finanţat prin Programul RO20 „Violență domestică și violență bazată pe deosebirea de sex” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014”, Ministerul Justiției având calitatea de Operator de Program.

Valoarea totală a proiectului este de 340.002,22 euro, respectiv 1.497.709,78 lei, din care grant norvegian 85% și co-finanțare națională în proporție de 15%.

Obiectivul general al proiectului „Te ajutăm să fii în siguranță – Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie – Rm. Sărat” îl constituie dezvoltarea serviciilor sociale existente la nivel județean pentru asigurarea intervenției specializate în cazurile de manifestare a fenomenului violenței în familie.

          Obiectivul specific al proiectului constă în infiintarea în mun. Rm. Sărat a unui centru pentru recuperarea victimelor violenței în familie, cu capacitate de 12 locuri, care să asigure acestora gazduire și servicii adaptate nevoilor specifice și sensibilizarea instituțiilor, organizațiilor și cetățenilor cu privire la fenomenul violenței domestice.  

          Beneficiari direcți: – victimele violentei domestice (femei, copii, mame cu copii) pentru care se impune separarea de agresor,

                                          – victimele violenței domestice (femei, copii, mame cu copii) care au nevoie de consiliere, asistență juridică și psihologică, alte servicii de suport.

Perioada de derulare a proiectului este de 12 luni: 28 aprilie 2015 – 30 aprilie 2016.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.