Șoseaua de centură a Municipiul Buzău care va conecta orașul cu noua autostrada A7 și drumul expres Buzău-Brăila va avea o lungime de peste 25 de kilometri. Ministerul Transporturilor va suporta costurile realizării acesteia iar în acest sens a fost semnat, marți, la sediul Primăriei Buzău un protocol între municipalitate și CNAIR. Conform documentului semnat, marți, de primarul Constantin Toma și directorul CNAIR Cristian Pistol costurile vor fi suportate de ministerul Transporturilor prin CNAIR iar de gestionarea lucrărilor se va ocupa municipalitatea.

După semnarea protocolului ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat că zona Buzăului este una foarte importantă din perspectiva investițiilor programate să se realizeze în următorii ani la Buzău fapt pentru care a și luat naștere aici o Direcție Regională de Drumuri. Totodată, desemnarea Primăriei Buzău să se ocupe de realizarea șoselei de centură care va fi finanțată de ministerul Transporturilor este considerat un prim pas spre descentralizare și nu este un obiectiv singular care se va realiza în acest fel.

„Această zonă a Buzăului, din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor, este o zonă destul de importantă și tocmai de aceea s-a înființat la Buzău o Direcție Regională iar prin protocolul semnat astăzi, care cred ca este al 40 -lea astfel de document, urmărim să descentralizăm aceste lucrări. Am încredere că toate lucrările acestea vor fi făcute. Rolul CNAIR este să plătească aceste lucrări dare le vor fi gestionate de Primăria Buzău pentru că lucrările de mai mica anvergură, cum este și aceasta, pot fi gestionate mai bine de autoritățile locale decât de o autoritate centrală. E mult mai bine ca lucrările să fie gestionate de cei care sunt beneficiarii direcți ai acestor lucrări. Sper să vă încadrați în termen până la decembrie 20023 iar noi să putem deconta acest studiu de fezabilitate ca apoi să trecem la proiectare și execuție”, a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu prezent la Buzău la semnarea protocolului.

La rândul său, președintele PSD Marcel Ciolacu care a participat la ceremonia de semnare a protocolului a declarat este mai bine că se procedează așa dat fiind că primarul are, în acest fel, o altfel de responsabilitate în fața celor care l-au votat.

„Asistăm la un exercițiu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între administrația locală și cea centrală. Sorin Grindeanu este primul ministru care nu a trâmbițat descentralizarea ci a mers pur și simplu către consilii județene și primării de municipii și a descentralizat aceste lucrări. Cred că acest fel de descentralizare ar trebuie făcută de toate ministerele și cred că asta este calea de urmat pentru că este un interes direct și o altă responsabilitate față de cetățenii care până la urmă au votat acea administrație locală. Pentru Buzău este un proiect decisiv pentru că acești 25 de kilometri de centură ce vor lega orașul de A7 și de drumul expres Buzău-Brăila este un lucru care are un sens și o logică, avem un ministru și un primar care înțeleg fenomenul și acest lucru va duce la dezvoltarea municipiului și a județului. Eu am avut doar o implicare sentimentală pentru că sunt buzoian și mă bucur că în nici un an de zile lucrurile au luat acest trend pozitiv la ministerul Transporturilor”, a spus președintele PSD Marcel Ciolacu prezent la eveniment.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.