Ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei Naționale de Istorie a avut loc luni seară la Sala Mare a Consiliului Județean

0
461


Ceremonia de deschidere Olimpiadei Naționale de Istorie a avut loc luni după amiază la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Organizată la Buzău în perioada 24-28 aprilie 2017, de către Ministerul Educației Naționale din România și IȘJ Buzău, etapa națională a Olimpiadei de Istorie aduce în competiție 208 elevi, din clasele VIII-XII. De asemenea, la Buzău sunt prezenți și 42 de profesori însoțitori din toată țara iar comisia centrală este alcătuită din 30 de membri, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar.
Președintele Comisiei Centrale este dl prof. univ. dr. Călin Felezeu, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj, iar președintele executiv este dl prof. dr. Doru Dumitrescu, inspector general MEN din România.
Elevii vor susține proba scrisă marți, 25 aprilie, ora 10.00 la Colegiul Național BP Hasdeu, urmând ca rezultatele să fie afișate miercuri, 26 aprilie. În aceeași zi, sunt programate depunerea și rezolvarea contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să se afișeze joi, 27 aprilie, ora 18.
Pe parcursul șederiila Buzău elevii și profesorii participanți vor avea ocazia să descopere importante obiective turistice din județul Buzău. Miercuri, 26 aprilie este programată o excursie în județul Buzău iar pe data de 27 aprilie. Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a lansat invitația de a vizita complexul muzeal și Palatul Episcopal, unde Înaltpresfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, le va dărui cărți tuturor participanților.
Tot joi, între orele 10 și 11, elevii participanți sunt invitați la Comandamentul Diviziei 2 Infanterie Getica.
Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 10, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău unde pe lângă premiile și diplomele oferite de MEN din România, se vor acorda și alte premii speciale.
Asigurarea logisticii necesare pentru buna desfășurare a acestui eveniment național a fost posibilă prin sprijinul substanțial oferit de parteneri și sponsori: Consiliul Județean Buzău, Primăria Rm Sărat, Colegiul Național BP Hasdeu, Liceul Pedagogic Buzău, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica, Hotel Pietroasa, Hotel Art, Aaylex, Boromir, Exim Prod, Horeco, Elcar Gid, editurile CD Press, Corint, EuroDidactica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.